Djelimično ispunjeno

Prava povratnika u RS

Partije: SDA | Oblasti: Socijalna politika

Naš cilj je potpuna provedba Aneksa VII DMS, jer jedino tako možemo reintegrirati mirnu, stabilnu i demokratsku Bosnu i Hercegovinu. Naši prioriteti su: • izmjenama zakona u FBiH osigurati kontinuitet korištenja ostvarenih prava povratnicima, a do tada donošenjem privremenih mjera osigurati korištenje tih prava,

Obrazloženje

Obećanje je djelimično ispunjeno u mandatu 2014-2018

Na 4. sjednici Vlade FBiH, 07.05.2015. Vlada FBiH je izmijenila i dopunila Odluku o ostvarivanju prava iz bolničke zdravstvene zaštite povratnika iz BiH u Republiku Srpsku u zdravstvenim ustanovama u Federaciji BiH. Na ovaj način, a zbog iskazanih potreba povratnika za cjelokupnijom bolničkom zdravstvenom zaštitom, pravo na korištenje zdravstvenih usluga bolničke zdravstvene zaštite povratnika iz FBiH u RS u zdravstvenim ustanovama u FBiH nije više ograničeno samo na korištenje vertikalnog programa zdravstvene zaštite, nego je prošireno na pravo korištenja zdravstvenih usluga cjelokupne bolničke zdravstvene zaštite koja je garantirana osiguranim osobama u Federaciji BiH.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


Pitajte Istinomjer!