Neispunjeno

Povećanje visine socijalnih naknada u KS

Partije: Vlada Kantona Sarajevo (SDA, SBB, DF) | Oblasti: Socijalna politika

Povećanje visine socijalnih naknada u KS.

Obrazloženje

U toku mandata Vlade KS obećanje nije ispunjeno.

Izvor: Ekspoze Mario Nenadić

Vlada Kantona Sarajevo donijela je 23. marta tekuće godine zaključak o povećanju visine socijalnih naknada u KS-u, a kako je saopćeno resorno ministarstvo će u narednom periodu “poduzeti sve radnje za povećanje tog osnova”.

Ministrica za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice KS, Jasna Agić je potvrdila da će “odmah poduzeti sve radnje za povećanje osnova za obračun materijalnih i drugih davanja, po Zakonu o socijalnoj zaštiti, zaštiti civilnih žrtava rata i zaštiti porodica s djecom KS, čime će sva socijalna davanja biti uvećana”.

Do povećanja socijalnih naknada nije došlo, a korisnici su dobili obećanje da u uslovima pandemije novog korona virusa neće doći do smanjenje naknada, odnosno da isplate socijalnih davanja nisu upitna.

 

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!