U progresu

Povećanje socijalnih naknada Kantona Sarajevo

Partije: Vlada Kantona Sarajevo (NS, NiP, SDP) | Oblasti: Socijalna politika

Povećanje socijalnih naknada Kantona Sarajevo.

Obrazloženje

U toku 100 dana mandata Vlade KS vršene su značajne aktivnosti na ispunjenju ovog obećanja.

Izvor: Principi i mjere djelovanja Vlade Kantona Sarajevo 2021-2022., Ekspoze premijera

Nastavljeno povećanje socijalnih naknada u KS

Kako je početkom aprila 2021. godine saopćila ministrica za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice KS Ivana Prvulović od 01. 04. 2021.došlo je do povećanja novčanih i drugih materijalnih davanja za korisnike socijalne zaštite i zaštite porodice sa djecom.

Foto: Vlada KS

Povećanje iznosi 7 %, a u Budžetu Kantona Sarajevo na poziciji Ministarstva za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice za ovu namjenu su osigurana dodatna sredstva u iznosu od 1.300.000 KM

Ivana Prvulović 6. 4. 2021.

Ministrica Prvulović je precizirala kako će primjenom ove odluke doći do povećanja: dodatka na djecu, naknade umjesto plaće ženi-majci u radnom odnosu za vrijeme dok odsustvuje sa posla radi trudnoće, porođaja i njege djeteta, novčane pomoć ženi-majci koja nije u radnom odnosu, jednokratne novčane pomoći za opremu novorođenog djeteta, pomoći u prehrani djeteta do šest mjeseci ili za dodatnu ishranu majke dojilje, stalne novčane pomoći, novčane naknade za pomoć i njegu od strane druge osobe, jednokratne novčane pomoći, izuzetne novčane pomoći, te novčane naknade za vrijeme čekanja na zaposlenje.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


Pitajte Istinomjer!