Nije započeto

Povećanje odgovornosti državnih službenika mehanizmima stimulacije i destimulacije

Partije: Narod i Pravda | Oblasti: Državno uređenje

Povećanje odgovornosti državnih službenika mehanizmima stimulacije i destimulacije, kreirajući sisteme za žalbe i pohvale građana. Insistirat ćemo da se reakcije građana na državne službenike i namještenike uvrste u postojeći postupak njihovog ocjenjivanja, ali i da se odgovorni i predani državni službenici nagrade kroz dodatne mogućnosti edukacije, usavršavanja i bržeg napredovanja u službi.

Izvor: Izborni program Narod i pravda

Na sjednici održanoj 11.1.2024. godine Vijeće ministara jednoglasno je usvojilo i uputilo Parlamentarnoj skupštini BiH Prijedlog zakona izmjenama i dopunama Zakona o državnoj službi u institucijama BiH, kojim se želi  osigurati  efikasnija  i odgovornija javna uprava. Ovim Prijedlogom trebalo bi se omogućiti i drugim osobama, koje nisu državni službenici ili zaposlenici, podnošenje prijava ukoliko imaju saznanje о učinjenim povredama službene dužnosti.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!