Započeto

Potpuna informatizacija ustanova javnog i privatnog zdravstvenog sistema u KS

Partije: Vlada Kantona Sarajevo (NS, NiP, SDP) | Oblasti: Zdravstvo

Potpuna informatizacija ustanova javnog i privatnog zdravstvenog sistema u KS.

Obrazloženje

U toku prve godine mandata Vlada KS provodila je određene aktivnosti na ispunjenju ovog obećanja.

Izvor: Principi i mjere djelovanja Vlade Kantona Sarajevo 2021-2022.

Kako je saopćeno iz Vlade KS 15.10.2021, Ministarstvo zdravstva pokrenulo je proces izrade aplikacije za naručivanje pacijenata kod porodičnog ljekara. Cilj projekta je unapređenje zdravstvene usluge u Kantonu Sarajevo i osiguranje primarne zdravstvene zaštite u svakom trenutku putem više kanala komunikacije. Iz Vlade su dodali da je planirano da se ovaj sistem stavi u upotrebu kao pilot projekt početkom 2022. godine. 

Krajem marta 2021. godine građanima Kantona Sarajevo omogućena je online registracija za vakcinaciju putem stranice https://evakcina-registracija.ezoblak.ba/. Naknadno je putem platforme omogućena evidencija vakcinacije građanima koji su vakcinisani van Kantona Sarajevo, kao i preuzimanje pojedinih dokumenata (potvrda o vakcinaciji, potvrda o preležanom COVID-u i rješenje Ministarstva zdravstva o samoizolaciji).

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


Pitajte Istinomjer!