Poreska disciplina

| Partija: | Oblast:

Uvešćemo poresku disciplinu i jednaka pravila za sve te ukinuti privilegovane statuse

Izvor: Plan za bolju Srpsku

Kratko obrazloženje

U prvih 100 dana rada Vlade RS nije bilo aktivnosti na ispunjenju ovog obećanja.

Dugo obrazloženje

Lista Narodni demokratski pokret – Napredna Srpska – Srpska napredna stranka – Sloboda objavila je zajednički program pod nazivom „Plan za bolju Srpsku“.  U dijelu „Plana za bolju Srpsku“ posvećenom ekonomiji nalazi se oblast poreske reforme u kojoj su navedne tri tačke – smanjenje direktnih poreza kojim će se povećati zarade i stimulisati poslodavce na prijavljivanje radnika na puni iznos plate; ukidanje većine neporeskih nameta kojim će se rateretiti privreda i pokrenuti nova zapošljavanja, te uvođenje poreske discipline i jednakih pravila za sve, kao i ukidanje privilegovanih statusa.

S obzirom da još uvijek nema prijedloga za uvođenje mehanizama poreske discipline i ukidanja privilegovanih statusa, Istinomjer će obećanje NDP-a ocijeniti kao nije započeto.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


Upload limit: 1Mb

  • Poništi