U progresu

Popločavanje improvizovanih puteva

Opštine: Novo Sarajevo

Zalagat ćemo se da se svi improvizirani putevi kroz zelene površine popločaju ekološki prihvatljivim pločama, koje će zadržati prirodni ambijent, a opet omogućiti uredno kretanje.

Izvor: Hasan Tanović program

Općina Novo Sarajevo je 30.6.2023. godine saopćila da je započela rekonstrukcija pješačke staze u naselju Hrasno. Riječ je o sanaciji staza u ulicama Triglavska br. 40 i Aleja lipa između brojeva 23-25 te kod OŠ “Hrasno” (pristupna staza prema rampi za kolski ulaz u školu, staza prema glavnom ulazu u školu i staza prema igralištu iza zgrade škole), a iz Općine je za Istinomjer potvrđeno da je sanacija navedene staze završena.

Sredinom novembra 2023. godine u ulici Vilsonovo šetalište počeli su radovi na sanaciji pješačke staze koja se proteže od mosta Malta do zgrade Općine Novo Sarajevo. Radovi se izvode na osnovu zahtjeva građana/ki ovog mjesnog područja, a investitor je Općina Novo Sarajevo, saopćeno je iz Općine. Pored navedenog, završena je sanacija pješačkih staza i trotoara u ulicama Zagrebačka 29−39 i Paromlinska 19 i 2, te je izvšeno i uređenje pješačkih staza unutar dječijeg igrališta u ulici Džemala Bijedića 82 − 86.

Iz Općine Novo Sarajevo su krajem 2023. godine za Istinomjer kazali da je Općina tokom 2023. godine izvršila sanaciju pješačkih staza na lokalitetima: lokalitet kod Veterinarskog fakulteta, lokalitet u ul.Kemala Kapetanovića kod br.25, lokalitet u ul.Ljubljanska 18B, lokalitet ispred O.š.Čengić Vila 1, Lokalitet ispred O.Š. Pofalići, lokalitet ul.Aleja lipa (kod pijace), lokalitet kod vrtića Mašnica ul.Kemala Kapetanovića 25, lokalitet kod ul.Azize Šačirbegović 110, te u ulici Vilsonovo šetalište od mosta Malta do objekta Općine Novo Sarajevo.

Općina Novo Sarajevo je tokom 2022. godine u skladu sa potpisanim ugovorom izvela radove na rekonstrukciji i sanaciji pješačkih staza i trotoara u ulicama Put Mladih Muslimana, Zagrebačka, Zvornička, Paromlinska, Džemala Bijedića, Hercegovačka, Olovska, Humska, Aleja lipa i Zmaja od Bosne.

Iz Općine Novo Sarajevo je za Istinomjer u decembru 2022. godine rečeno da je tokom iduće godine planirana rekonstrukcija većeg dijela šetnica, kao i sanacija putnih komunikacija.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!