Započeto

Pokretanje fonda garancija u saradnji sa bankama

Opštine: Ilidža

U saradnji s bankama, pokrenut ćemo Fond garancija u kojem će lokalna samouprava biti garant određenog dijela vrijednosti kredita.

Izvor: NAŠ PLAN ZA ILIDŽU 2020–2024: Ilidža, dom dobrih ljudi

U 2021. godini budžetom je planiran iznos od 30.000 KM za “podsticaj privrednim subjektima Općine putem regresiranja dijela kamatne stope” nakon čega je, kako su naveli iz Općine Centar 12. decembra 2021. godine, “donesen provedbeni akt”. Kako su dodali iz Općine, “u toku je proces odabira banke za implementaciju, a procjena je da će se osigurati kreditni fond od oko 2.500.000 KM uz povoljnu kamatnu stopu koju će pokrivati Općina”.

Na kraju treće godine mandata, iz Općine Ilidža za Istinomjer su istakli da je u saradnji sa bankarskim sektorom pripremljen  pravilnik o regresiranju kamate malim i srednjim preduzećima u cilju nabavke kapitalne imovine te da su u budžetu osigurana sredstva i u pripremi je javni poziv za odabir banke putem koje će se implementirati navedeni program.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!