Započeto

Poduzetničke zone

Partije: NDP | Oblasti: Ekonomija

Vlada će učestvovati u formiranju preduzetničkih zona sa pripremljenom infrastukturom i komunalnim priključcima spremnim za domaće i strane investitore u svim gradovima Republike Srpske.

Obrazloženje

U prvih godinu dana rada Vlade RS vršene su određene aktivnosti na ispunjenju ovog obećanja.

Izvor: Plan za bolju Srpsku

Na prvoj sjednici Vlade RS, donešena je Odluka o stepenu razvijenosti jedinica lokalne samouprave u Republici Srpskoj, što se može podvesti pod prvi korak strateškog pristupa lokalnog razvoja. 

U julu 2019. godine, pristupni teren poslovnoj zoni u naselju Blaževac, Opština Pelagićevo, počela je sa rekonstrukcijom. Prema navodima medija, Vlada RS je izdvojila 200.000 KM za renoviranje pristupne dionice industrijske zone.

Također, Vlada RS je na 48. sjednici donijela Odluku o utrošenju budžetskih sredstava za uspostavljanje poslovnih zona u opštinama Vlasenica, Srebrenica, Istočni Stari Grad, te Pelagićevo, u ukupnom iznosu od 650.000 KM. U Opštini Pelagićevo predviđeno je da se utroši 260.000 KM, sa rokom do kraja mjeseca novembra 2019. godine.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


Pitajte Istinomjer!