Započeto

Podsticaji za poljoprivrednike

Partije: Ujedinjena Srpska | Oblasti: Ekonomija

U okviru dokumenta Platforma za Opšte izbore 2022. političkog subjekta Ujedinjena Srpska dato je obećanje koje se odnosilo na podsticaje za poljoprivrednike.

“Republika Srpska treba da daje podsticaje za razvoj poljoprivredne proizvodnje.”

Izvor: Ujedinjena Srpska, Platforma za Opšte izbore 2022.

Na zvaničnoj stranici Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske 7.2.2023. godine objavljen je Pravilnik o uslovima i načinu ostvarivanja novčanih podsticaja za razvoj poljoprivrede i sela za 2023.godinu.

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​Obavještavamo sve poljoprivrednike da je ​u Službenom glasniku Republike Srpske objavljen Pravilnik o uslovima i načinu ostvarivanja novčanih podsticaja za razvoj poljoprivrede i sela za 2023.godinu koji možete preuzeti klikom OVDJE.

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS, 7.2.2023.

Resorno ministarstvo 28.2.2023. godine obavijestilo je sve korisnike da su isplaćeni svi podsticaji za 2022.godinu u ukupnom iznosu od 5.075.665 KM, po raznim osnovama.

Posredstvom Agencije za agrarna plaćanja Republike Srpske danas su isplaćeni podsticaji za sistem krava-tele za 2022.godinu, premija za soju i uljanu repicu, premija za sjemenski materijal, te podsticaji za zaštitu zdravlja biljaka i životinja. Takođe, isplaćeni su svi preostali podsticaji za pravna lica:  premija za voće, priplodne krmače i nazimice, tov junadi i brojlera, premija za ovce i koze i premija za duvan, te premija za organsku proizvodnju.

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS, 28.2.2023.

Javnost je 10.3.2023. godine obaviještena da je objavljen Javni poziv za podnošenje prijava za odobravanje novčanih podsticaja za kapitalne investicije u 2023. godini, uz napomenu da je isti otvoren 30 dana od dana objavljivanja.

Kako je u pozivu navedeno, pravo na podnošenje prijava imaju nekomercijalna poljoprivredna gazdinstva, pravna lica i samostalni preduzetnici koji su ulagali u poljoprivrednu proizvodnju a registrovani su u APIF-u.

U Budžetu RS za 2023. godinu pod stavkom Subvencije za podsticanje razvoja poljoprivrede i sela izdvojeno je 180.000.000,00 KM.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!