U progresu

Podrška u radu i unapređenje aktivnosti Četvrte policijske uprave

Opštine: Novi Grad Sarajevo

Tekući transfer iz budžeta Općine za podršku u radu i unapređenje aktivnosti Četvrte policijske uprave kroz nabavku opreme, ugradnju videonadzora na frekventnim i sigurnosno osjetljivim lokacijama.

Obrazloženje

Tokom prve tri godine mandata zabilježene su značajne aktivnosti na realizaciji datog obećanja.

Izvor: Izborni program za mandatni period 2020 - 2024 "Nastavljamo zajedno"

Općina Novi Grad Sarajevo podržava rad Policijske uprave Novi Grad kroz izdvajanja sredstava iz budžeta, te nabavkom motornih vozila i opreme.


U Budžetu za 2022. godinu tekući transfer za Policijsku upravu Novi Grad iznosio je 50.000 KM. Prethodno je dokumentom “Izmjene i dopune budžeta za 2021. godinu”, pod stavkom “Kapitalni transfer za IV Policijsku upravu Novi Grad Sarajevo”, bilo planirano 10.820 KM.

U Budžetu Općine Novi Grad za 2023. godinu, za Policijsku upravi Novi Grad planirano je 100.000 KM. Izmjenama i dopunama Budžeta za 2023. godinu, ovaj iznos je povećan na 160.000 KM.

Pod stavkom Izgradnja objekta društvene infrastrukture u naselju Dobrinja (sadržaji: ambulanta, policijska ispostava, MZ, centar za zdravo starenje i sl.) planirano je 250.000 KM. Izmjenama i dopunama Budžeta za 2023. godinu, ovaj iznos smanjen je na 50.000 KM.

Krajem maja 2023. godine iz Općine Novi Grad Sarajevo saopćili su da ova lokalna zajednica “kontinuirano pruža podršku PU kako bi im olakšala rad u borbi protiv svih oblika kriminala” te da su u tu svrhu donirana dva motorna vozila Policijskoj upravi Novi Grad. Općina Novi Grad Sarajevo za ovu je namjenu iz budžeta izdvojila oko 60.000 KM.

Budžetom Općine Novi Grad Sarajevo za 2024. godinu, za Policijsku upravu Novi Grad planirano je 100.000 KM. Za izgradnju objekta društvene infrastrukture u naselju Dobrinja (sadržaji: ambulanta, policijska ispostava, MZ, centar za zdravo starenje i sl.) planirano je 350.000 KM.

Krajem aprila 2024. godine, načelnik Općine Novi Grad Semir Efendić uručio je specijaliziranu obuću za 210 policijskih službenika Policijske uprave Novi Grad Sarajevo u vrijednosti od 100.000 KM. Kako je navedeno, radi se o nepropusnoj i obući pogodnoj za sve vremenske prilike, čije su karkteristike u skladu s Uredbom o jedinstvenoj policijskoj uniformi policijskih snaga u FBiH.

U toku je dogradnja i adaptacija PU Novi Grad u kojoj se dograđuju nove prostorije za izdavanje ličnih dokumenata, kriminalističku policiju i arhivu.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!