Započeto

Podrška investitorima pojednostavljenjem procedura u vezi s osiguranjem uvjeta za izgradnju

Opštine: Ilidža

Pružit ćemo podršku investitorima pojednostavljenjem procedura u vezi s osiguranjem uvjeta za izgradnju, u kojim će Općina nositi dio obaveza komuniciranja s višim nivoima vlasti. Istovremeno, zaštitit ćemo životnu sredinu i osigurati poštivanje najviših ekoloških standarda u izgradnji.

Izvor: NAŠ PLAN ZA ILIDŽU 2020–2024: Ilidža, dom dobrih ljudi

Iz Općine Ilidža su za Istinomjer 12. decembra 2021. godine naveli da su aktivnosti iz ovog obećanja “u toku i trenutno se vrši analiza i priprema prijedloga za uspostavu efikasnijeg i jednostavnijeg sistema komuniciranja sa potencijalnim investitorima”.

Iz Općine je navedeno i da je “u toku pripema Kancelarije za privrednika za koju je izrađeno idejno rješenje i treba biti rapsisan postupak javne nabavke”.

U septembru 2022. godine, općinski načelnik Nermin Muzur potvrdio je dolazak Porsche grupacije na Ilidžu. Nakon što je Općina Ilidža u prethodnom periodu pripremila svu potrebnu dokumentaciju, izdata je građevinska dozvola za izgradnju prodajno servisnog centra kompanije Porsche Holding na teritoriji općine Ilidža.

Načelnik Općine Ilidža Nermin Muzur po pozivu izvršnog direktora kompanije Porsche Immobilien, Alexa Vaszija, posjetio je 21.7.2023. godine prodajno servisni centar kompanije Porsche Holdinga u Blažuju, istakavši zadovoljstvo zbog dinamike kojom se odvijaju radovi na izgradnji prodajno servisnog centra u kojem će biti smješteni izložbeno-prodajni saloni za sve brendove, servisne radionice, nova lakirnica i maloprodajna administracija. 

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!