Ispunjeno manjim dijelom

Poboljšanje uslova rada i boravka u ustanovama socijalne zaštite

Partije: Vlada Kantona Sarajevo (SDA, SBB, DF) | Oblasti: Socijalna politika

Poboljšanje uslova rada i boravka u ustanovama socijalne zaštite.

Obrazloženje

U toku mandata Vlade KS obećanje je ispunjeno u mjeri koja je zanemariva za njegove ciljeve.

Izvor: Ekspoze Mario Nenadić

Vlada KS tokom svog mandata, zbog pandemije korona virusa, osigurala je određena sredstava za nabavku neophodne zaštitne i medicinske opreme ustanovama socijalne zaštite.

Značajan dio ove opreme, putem modela javnih nabavki koji je proveden u UNDP-u, se osigurava sa domaćeg tržišta. To se prije svega odnosi na nabavku zaštitnih vizira i maski. Jedan od prioriteta za naredni period je i opskrba neophodnom zaštitnom opremom ustanova socijalne zaštite u Kantonu, prije svega Gerontološkog centra ali i drugih ustanova koje se brinu o ostalim ranjivim kategorijama stanovništva, djeci, bolesnim i osobama sa invaliditetom, kao i zaposlenicima tih ustanova.

Mario Nenadić, 18. 4. 2020.

Također, distribuirani su i paketi pomoći socijalnim ustanovama.

Vlade KS zaključila se sporazum sa UNDP u vrijednosti 800.000 KM. Također, zaključen je i Sporazuma Zavoda zdravstvenog osiguranja KS i UNDP-a u vrijednosti 5 miliona KM. Tokom mandata Vlade KS na čelu sa Mariom Nenadićem započela je implementacija ovih sporazuma.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!