U progresu

Poboljšanje javne rasvjete u svim mjesnim zajednicama

Opštine: Ilidža

Posebnu pažnju posvetit ćemo projektu poboljšanja javne rasvjete u svim mjesnim zajednicama.

Obrazloženje

Tokom prve godine mandata zabilježene su određene aktivnosti na realizaciji datog obećanja.

Izvor: NAŠ PLAN ZA ILIDŽU 2020–2024: Ilidža, dom dobrih ljudi

Zamjena starih svjetiljki javne rasvjete novom LED rasvjetom jedan je od projekata koji Općina Ilidža kontinuirano provodi u aktuelnom mandatu.

FOTO: Općina Ilidža

Iz Općine Ilidža za Istinomjer su 12. decembra 2021. godine naveli da je “u pojedinim mjesnim zajednicama, poput Donjeg Kotorca, već u potpunosti obnovljena ulična rasvjeta” te da je “obnovljen dio rasvjete u MZ Sokolović Kolonija, gdje su također ugrađene LED sijalice, a plan je da se u 2022. nastavi sa zamjenom i obnovom rasvjetnih tijela”. Ukupno, navode iz Općine, u 2021. godini zamijenjene su 242 svjetiljke i postavljena ili obnovljena 74 stuba.

Općina Ilidža je u septembru 2022. godine nastavila s projektom zamjene starih svjetiljki javne rasvjete novom LED rasvjetom. Do kraja septembra postavljene su nove LED rasvjete u ulicama Igmanska cesta, Igmanskih bataljona, Stari drum, Stari harem, Butmirska cesta, Nikole Šopa, Bojnička, Stupska, Put Famosa i Oteškog bataljona.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


Pitajte Istinomjer!