U progresu

Poboljšanje javne rasvjete u svim mjesnim zajednicama

Opštine: Ilidža

Posebnu pažnju posvetit ćemo projektu poboljšanja javne rasvjete u svim mjesnim zajednicama.

Izvor: NAŠ PLAN ZA ILIDŽU 2020–2024: Ilidža, dom dobrih ljudi

Zamjena starih svjetiljki javne rasvjete novom LED rasvjetom jedan je od projekata koji Općina Ilidža kontinuirano provodi u aktuelnom mandatu.

Izvor: Općina Ilidža

Iz Općine Ilidža za Istinomjer su 12. decembra 2021. godine naveli da je “u pojedinim mjesnim zajednicama, poput Donjeg Kotorca, već u potpunosti obnovljena ulična rasvjeta” te da je “obnovljen dio rasvjete u MZ Sokolović Kolonija, gdje su također ugrađene LED sijalice, a plan je da se u 2022. nastavi sa zamjenom i obnovom rasvjetnih tijela”. Ukupno, navode iz Općine, u 2021. godini zamijenjene su 242 svjetiljke i postavljena ili obnovljena 74 stuba.

U izvještaju o izvršenju budžeta Općine Ilidža za 2021. godinu navedeno je da je za izgradnju i rekonstrukciju javne rasvjete po mjesnim zajednicama izdvojeno 389.094,09 KM.

Općina Ilidža je u septembru 2022. godine nastavila s projektom zamjene starih svjetiljki javne rasvjete novom LED rasvjetom. Do kraja godine postavljene su nove LED rasvjete u ulicama Igmanska cesta, Igmanskih bataljona, Stari drum, Stari harem, Butmirska cesta, Nikole Šopa, Bojnička, Stupska, Put Famosa, Oteškog bataljona, Huseina Đoze, dijelu ulice Ilirska, te na Trgu 22. aprila.

Prema izvještaju o izvršenju budžeta Općine Ilidža za 2022. godinu, za izgradnju i rekonstrukciju javne rasvjete po mjesnim zajednicama izdvojeno je 560.183,02 KM.

Iz Općine su u maju 2023. godine izvijestili da je finalizirano postavljanje novih rasvjetnih tijela na izletištu Stojčevac, u kompletnoj dužini Velike aleje, te u ulici 15. maj. 

Sredinom septembra 2023. godine, poslije više od 30 godina, ulična rasvjeta postavljena je i u Velikom parku na Ilidži.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!