U progresu

Poboljšanje javne rasvjete u svim mjesnim zajednicama

Opštine: Ilidža

Posebnu pažnju posvetit ćemo projektu poboljšanja javne rasvjete u svim mjesnim zajednicama.

Obrazloženje

Tokom prve dvije godine mandata zabilježene su značajne aktivnosti na realizaciji datog obećanja.

Izvor: NAŠ PLAN ZA ILIDŽU 2020–2024: Ilidža, dom dobrih ljudi

Zamjena starih svjetiljki javne rasvjete novom LED rasvjetom jedan je od projekata koji Općina Ilidža kontinuirano provodi u aktuelnom mandatu.

FOTO: Općina Ilidža

Iz Općine Ilidža za Istinomjer su 12. decembra 2021. godine naveli da je “u pojedinim mjesnim zajednicama, poput Donjeg Kotorca, već u potpunosti obnovljena ulična rasvjeta” te da je “obnovljen dio rasvjete u MZ Sokolović Kolonija, gdje su također ugrađene LED sijalice, a plan je da se u 2022. nastavi sa zamjenom i obnovom rasvjetnih tijela”. Ukupno, navode iz Općine, u 2021. godini zamijenjene su 242 svjetiljke i postavljena ili obnovljena 74 stuba.

U izvještaju o izvrđenju budžeta Općine Ilidža za 2021. godinu navedeno je da je za izgradnju i rekonstrukciju javne rasvjete po mjesnim zajednicama izdvojeno 389.094,09 KM.

Budžetom Općine Ilidža za 2022. godinu planirana su sredstva od 600.000 KM za izgradnju i rekonstrukciju po mjesnim zajednicama.

Općina Ilidža je u septembru 2022. godine nastavila s projektom zamjene starih svjetiljki javne rasvjete novom LED rasvjetom. Do kraja godine postavljene su nove LED rasvjete u ulicama Igmanska cesta, Igmanskih bataljona, Stari drum, Stari harem, Butmirska cesta, Nikole Šopa, Bojnička, Stupska, Put Famosa, Oteškog bataljona, Huseina Đoze, dijelu ulice Ilirska, te na Trgu 22. aprila.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


Pitajte Istinomjer!