Ispunjeno manjim dijelom

Poboljšanje i unaprjeđenje interaktivnog pristupa kulturi

Partije: Vlada Kantona Sarajevo (SDA, SBB, DF) | Oblasti: Obrazovanje

Potrebno je napraviti interaktivni “prolaz” kroz sve segmente kulture, i to u vidu art kuća filma, teatra, sarajevske škole rokenrola, književnosti, slikarstva, uz adekvatno obezbjeđivanje mjesta i prezentacije svega nabrojanog na takav način da bude dostupno ne samo domaćoj, već i široj javnosti, odnosno turistima koji u sve većem broju dolaze u Kanton Sarajevo.

Obrazloženje

U toku mandata Vlade KS obećanje je ispunjeno u mjeri koja je zanemariva za njegove ciljeve.

Izvor: Ekspoze Mario Nenadić

Drive-in kino program, u organizaciji Omladinskog Film Festivala, bio je planiran za period od 24. do 28. juna 2020. godine. S tim u vezi, predstavnici festivala su obratili Vladi KS da im obezbijedi uslove za održavanje, odnosno besplatno korištenje parkinga u Kotromanićevoj. U saopštenju Vlade KS od 11. juna 2020. godine stoji da će Vlada će podržati ovaj projekat koji može biti doveden u pitanje samo u slučaju vanrednih okolnosti izazvanih epidemijom koronavirusa 

Vlada KS je pozdravila kreativne ideje ovog Festivala i njihov zanimljiv projekat te će ga razmotriti i siguran sam odobriti korištenje ovog prostora u saradnji sa KJKP ‘Rad’ koji upravlja ovim parkingom. Osiguraćemo besplatno korištenje ovog prostora i na raspolaganju smo da pružimo i drugu potrebnu podršku ovim mladim ljudima. 

Mario Nenadić, premijer Vlade KS, 11. 6. 2020.

Početkom jula saopćeno je da će se Omladinski Film Festival održati ove godine u periodu od 24. do 29. jula, te će zbog proglašenja pandemije izazvane koronavirusom, ljubitelji dugometražnog filma imati priliku projekcije gledati u „drive in“ kinu na Marijin Dvoru. Organizatora OFF-a se zahvalio ministru Kalemu koji je i krajem juna dao podršku da se otvori prvo “drive in” kino u KS. Tokom tih pet dana, kako je naveo, publika je uživala u vrhunskim filmskim naslovima američke i australijske produkcije.

 

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!