Nije započeto

Otvaranje studijskog programa hotelijerstva u Višegradu

Partije: SNSD | Oblasti: Obrazovanje

Predstavnici Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu i Andrićgrada potpisali su 9. septembra 2022. godine sporazum o saradnji, kojim je predviđeno otvaranje studijskog programa turizma i hotelijerstva u Višegradu. Tom prilikom je je Radovan Višković najavio da će Vlada podržati otvaranje studijskog programa turizma i hotelijerstva u Višegradu.

“Vlada Republike Srpske će podržati otvaranje studijskog programa turizma i hotelijerstva u Višegradu.”

Izvor: Radovan Viskovic, 09.09.2022.

U septembru 2022. godine potpisan je sporazum kojim je predviđeno otvaranje studijskog programa turizma i hotelijerstva u Višegradu. Tom prilikom načelnik Višegrada Mladen Đurević najavio je da će Višegrad “dobiti svoj fakultet i za godinu dana imati prve studente”. 

Prema dostupnim informacijama, spomenuti studijski program do početka decembra 2023. godine nije pokrenut. Načelnik Višegrada je za obećanje da će ovaj studijski program u akademskoj 2023/2024. godini imati prve studente dobio ocjenu neispunjeno, a tokom 2023. godine nisu zabilježene aktivnosti Vlade RS na ispunjenju datog obećanja.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!