Započeto

Otvaranje Centra za potrošače

Opštine: Ilidža

Centar za potrošače.

Obrazloženje

Tokom prve dvije godine mandata zabilježene su određene aktivnosti na realizaciji datog obećanja.

Izvor: NAŠ PLAN ZA ILIDŽU 2020–2024: Ilidža, dom dobrih ljudi

Nakon što je okončano uklanjanje bespravno izgrađenih objekata u centralnoj zoni općine Ilidža, iz Javne ustanove Kulturno-sportski i rekreacioni centar (JU KSiRC) Ilidža 26. jula 2022. godine naveli su da je u toku otvaranje novog prostora Centra za potrošače ove općine.

FOTO: Facebook/Nermin Muzur

Kako su istakli iz JU KSiRC Ilidža, Centar će u svom kapacitetu imati osam šalter-mjesta za četiri različita komunalna preduzeća, koji će “omogućiti građankama i građanima da na jednom mjestu plaćaju komunalne usluge.” Dodali su i da će Centar omogućiti i pojednostavljenje procedura po različitim zahtjevima građana, što će utjecati i na povećanje kvalitete življenja u ovoj općini.

Novi centar za potrošače, kako je najavljeno, nalazit će se u poslovnim prostorima sportske dvorane “Sabit Hadžić” Ilidža.

Trenutno se tu nalaze 4 poslovna prostora površina do 25,0 m² koji se projektom rekonstrukcije planiraju integrirati u jedan. Prostore dominantno zauzima Šalter sala, sa pratećim i servisnim prostorima ukupne površine cca. 107.0 m². Zahvaljujem se načelniku Općine Ilidža g. Nermin Muzur i Službama Općine Ilidža na angažmanu da ovaj projekat što prije zaživi.

Haris Topalović, direktor JU KSiRC Ilidža, 26.7.2022.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!