Započeto

Osiguravanje besplatne podrške pokretanju posla

Opštine: Ilidža

Osigurat ćemo besplatnu podršku pokretanju posla putem pravnog savjetovanja i zastupanja za potrebe registracije društava ograničene odgovornosti, obrta i zadruga, svim korisnicima koji budu ponudili kredibilan poslovni plan.

Izvor: NAŠ PLAN ZA ILIDŽU 2020–2024: Ilidža, dom dobrih ljudi

Iz Općine Ilidža su za Istinomjer 12. decembra 2021. godine naveli da je “u toku uspostava Kancelarije za privrednike u cilju podrške obavljanju i pokretanju biznisa”, za koju je “izrađeno idejno rješenje i lokacija”, te se “priprema postupak javne nabavke za realizaciju navedene aktivnosti”.

Iz Općine su Istinomjeru odgovorili da su “u saradnji sa relevantnom finansijsko-računovodstvenom agencijom pokrenute aktivnosti kako bi se aplikantima koji su dobili finansijska sredstva za pokretanje biznisa omogućio besplatan finansijsko-računovodstveni servis i računovodstveni softver u cilju adekvatne podrške obavljanju njihovih biznisa sa jedne strane i smanjenja troškova poslovanja”.

Na kraju treće godine mandata, iz Općine Ilidža za Istinomjer su istakli da putem nadležne službe građani mogu dobiti informacije o načinu i potrebnoj dokumentaciji za registraciju obrta i privrednih subjekata, zatim da se službeno pribavlja dokumentacija kao što je uvjerenje o poslovnoj sposobnosti, ukoliko je stranka sa prebivalištem na području općine Ilidža, te da su izrađeni vodiči za registraciju sa svim potrebnim uputama, od podnošenja Zahtjeva za registraciju do započinjanja rada.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!