Započeto

Osiguranje redovnog pražnjenja korpi

Opštine: Travnik

Najsnažniji iskorak napravit ćemo u stvaranju adekvatne turističke infrastrukture koji, između ostalog, obuhvata: Osiguranje redovnog pražnjenja korpi, a odvođenje otpada uskladiti sa turističkim aktivnostima.

Obrazloženje

Tokom prve dvije godine mandata zabilježene su određene aktivnosti na ispunjenju datog obećanja.

Izvor: Izborna platforma za prijevremene izbore za načelnika Općine Travnik

Na inicijativu načelnika Kenana Dautovića, od 30. augusta do 5. septembra 2021.godine, organizovana je akcija uređenja i čišćenja Travnika pod nazivom “Sedmica društvene odgovornosti”.

Iz Općine Travnik su u novembru 2021. godine obavijestili građane da su, u okviru Službe za zajedničke i komunalne poslove, sa radom otpočeli komunalni redari, čija je svrha unapređenje komunalne oblasti i to pojačanom kontrolom poštivanja propisa koji se odnose na: uređenje naselja, održavanje čistoće javnih površina, korištenje javnih površina, sakupljanje i odvoz komunalnog otpada, održavanje javne rasvjete, uklanjanje snijega i leda sa javnih površina i kontrolu drugih propisa iz komunalne oblasti.

U januaru 2022. godine, iz Općine su istakli da su komunalni redari “osigurali punu saradnju sa velikim brojem građana koji su u njima prepoznali partnere”, te da se “svakodnevno povećava broj odgovornih građana koji ukazuju na probleme u komunalnoj oblasti, ali i na neodgovorno ponašanje pojedinica, posebno kada su u pitanju odlaganje otpada, nelegalno zauzimanje javnih površina kao i nelegalni priključci na javnu rasvjetu”.

U junu 2022. godine, poručeno je kako se svakodnevno radi na uvođenju novih korisnika organizovanog odvoza smeća, a u augustu iste godine objavljen je Javni poziv kućnim savjetima za uključivanje u aktivnosti primarne selekcije otpada.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!