U progresu

Ohrabrivanje građana na saradnju u vidu prijavljivanja sumnje na bilo koju vrstu korupcije

Opštine: Ilidža

Ohrabrit ćemo građane na saradnju u vidu prijavljivanja sumnje na bilo koju vrstu korupcije.

Izvor: NAŠ PLAN ZA ILIDŽU 2020–2024: Ilidža, dom dobrih ljudi

Kako je saopšteno u junu 2022. godine, Općina Ilidža učestvovala je u projektu “Jačanje integriteta i transparentnosti u javnom sektoru”, koji implementira Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) uz finansijsku podršku Vlade Ujedinjenog Kraljevstva.

Uz tehničku podršku projekta, Općina Ilidža je radila na unapređenju mehanizama dobrog upravljanja, kao i na uspostavljanju efikasnih mehanizama prijave korupcije. U prostorijama Općine distribuirani su promotivni vodiči kroz koje se građani mogu upoznati sa načinom prijave sumnjivih i koruptivnih radnji. Također, aktivirana je e-mail adresa kao i poseban broj telefona.

Na kraju treće godine mandata, iz Općine Ilidža za Istinomjer su istakli da su prilagodili izgled službene web-stranice Općine na način da javnost može jednostavno pristupiti kontakt telefonu za prijavu korupcije i prijave inspekciji, unutar zgrade Općine Ilidža na vidljivom mjestu postavljeno je sanduče za prijavu korupcije, te je uspostavljen Viber broj putem kojeg je također moguće prijaviti nepravilnosti. 

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!