U progresu

Obnova trgova i pješačkih zona na način da će biti osnova za izgradnju novih podzemnih garaža, iznad kojih će biti funkcionalna mjesta okupljanja građana

Opštine: Ilidža

Obnovit ćemo trgove i pješačke zone na način da će biti osnova za izgradnju novih podzemnih garaža, iznad kojih će biti funkcionalna mjesta okupljanja građana.

Izvor: NAŠ PLAN ZA ILIDŽU 2020–2024: Ilidža, dom dobrih ljudi

Iz Općine Ilidža su za Istinomjer 12. decembra 2021. godine naveli da je “u toku implementacija niza projekata kada je u pitanju izgradnja trgova i pješačkih zona”:

Realiziran je pilot projekat u 2021.godini koji se odnosi na uspostavljanje pješačke zone u Rustempašinoj ulici (centralni dio Ilidže) te je navedena ulica zatvrana za saobraćaj vikendom. Cilj je da nakon pripreme potrebne dokumentacije, ova ulica bude pješačka zona i jedan od najvećih trgova u Kantonu Sarajevu gdje bi se održavali koncerti i druge manifestacije. Također, tokom zatvaranja za saobraćaj Rustempašine ulice, u proteklom periodu su realizirane aktivnosti na ovom lokalitetu za građane.

Općina Ilidža, 12.12.2021.

Centralni trg između Prve osnovne škole i Četvrte gimnazije svečano je otvoren 12.8.2023. godine. Prostire se na skoro 10.000 kvadratnih metara, dok su troškovi izgradnje iznosili oko 1,5 miliona KM. U sklopu rekonstrukcije uklonjeni su bespravno dograđeni objekti i postavljene nove ploče. Na obnovljenom trgu održano je više muzičkih priredbi (1, 2). 

Na početku Velike Aleje 23.10.2023. godine svečano je otvoren obnovljeni Veliki park. Centralni dio parka čine četiri amfiteatra različitih dimenzija koja su posebno kreirana za održavanje kulturno-zabavnih manifestacija. 

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!