U progresu

Obnova i proširenje namjene terena Famosa u Hrasnici

Opštine: Ilidža

Postavit ćemo strateške ciljeve razvoja sportskih kapaciteta, poput obnove i proširenja namjene terena Famosa u Hrasnici, ubrzati i završiti izgradnju nove sportske dvorane u Sokolović-Koloniji. Sanirat ćemo vrtiće te zatražiti podršku privatnog sektora i velikih poslodavaca na tom putu. Posebno mislimo na vrtiće u Pejtonu i Hrasnici.

Izvor: NAŠ PLAN ZA ILIDŽU 2020–2024: Ilidža, dom dobrih ljudi

Sredinom aprila 2023. godine na pomoćnom terenu stadiona u Hrasnici postavljeni su reflektori, ograda i zaštitna mreža iza golova, a ranije je postavljena i nova travnata podloga. 

Screenshot: Facebook/Nermin Muzur

FK Famos iz Hrasnice je 8. jula 2021. godine obavijestio javnost da radovi na pomoćnom terenu teku prema planu te da je umjetna trava spremna za postavljanje.

Radove na mijenjanju travnate podloge pomoćnog terena FK Famos, odnosno postavljanju vještačke trave, vršila je kompanija Mavas iz Mrkonjić-Grada, a upravo su iz ove kompanije 5. augusta 2021. godine saopštili da je projekt kompletiran.

Općinski načelnik Nermin Muzur saopćio je 30.3.2022. godine da je raspisan tender za postavljanje reflektora i obnovu stadiona u Hrasnici.

U junu 2022. godine Muzur je obavijestio da je nastavljeno uređenje Sportskog centra Hrasnica te da su proteklih dana izvedene određene korekcije oko terena s umjetnom travom, čime su izvršene pripreme za nastavak radova oko terena. U narednoj fazi, kako je naveo Muzur, slijedi postavljanje ograde, a potom i instaliranje reflektora.

Sredinom aprila 2023. godine na pomoćnom terenu stadiona u Hrasnici postavljeni su reflektori, a prije toga instalirane su ograda i zaštitna mreža iza golova.

Rekonstrukcija i izgradnja pomoćnog terena stadiona u Hrasnici, kako su naveli iz Općine Ilidža, tek je jedan korak ka potpunoj obnovi Sportskog centra Hrasnica, a nova sportska dvorana upotpunit će njegov novi izgled.

U septembru 2023. godine iz Općine Ilidža saopćili su da je kompanija Duljević d.o.o besplatno izradila Idejni i Glavni projekt tribine s pratećim sadržajima u Sportskom centru Hrasnica. 

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!