U progresu

Obnova i proširenje namjene terena Famosa u Hrasnici

Opštine: Ilidža

Postavit ćemo strateške ciljeve razvoja sportskih kapaciteta, poput obnove i proširenja namjene terena Famosa u Hrasnici, ubrzati i završiti izgradnju nove sportske dvorane u Sokolović-Koloniji. Sanirat ćemo vrtiće te zatražiti podršku privatnog sektora i velikih poslodavaca na tom putu. Posebno mislimo na vrtiće u Pejtonu i Hrasnici.

Obrazloženje

Tokom prve dvije godine mandata zabilježene su značajne aktivnosti na realizaciji datog obećanja.

Izvor: NAŠ PLAN ZA ILIDŽU 2020–2024: Ilidža, dom dobrih ljudi

FK Famos iz Hrasnice je 8. jula 2021. godine obavijestio javnost da radovi na pomoćnom terenu teku prema planu, te da je umjetna trava spremna za postavljanje.

FOTO: Mavas d.o.o.

Radove na mijenjanju travnate podloge pomoćnog terena FK Famos, odnosno postavljanju vještačke trave, vršila je kompanija Mavas iz Mrkonjić-Grada, a upravo su iz ove kompanije 5. augusta 2021. godine saopštili da je projekt kompletiran.

Općinski načelnik Nermin Muzur saopćio je 30.3.2022. godine da je raspisan tender za postavljanje reflektora i obnovu stadiona u Hrasnici.

U junu 2022. godine Muzur je obavijestio da je nastavljeno uređenje Sportskog centra Hrasnica te da su proteklih dana izvedene određene korekcije oko terena s umjetnom travom, čime su izvršene pripreme za nastavak radova oko terena. U narednoj fazi, kako je naveo Muzur, slijedi postavljanje ograde, a potom i instaliranje reflektora.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


Pitajte Istinomjer!