Ispunjeno većim dijelom

Nove saobraćajnice

Opštine: Bihać

Izgradnja infrastrukture i gradskih saobraćajnica unutar usvojenih regulacionih planova će biti prioritet svih prioriteta jer svaka uložena marka u takve vrste saobraćajnica vraća se višestruko.
(…)
Eksproprijacija zemljišta za izgradnju glavne saobraćajnice koja prolazi paralelno sa zaobilaznicom biće naš investicijski prioritet broj jedan, jer će izgradnja takve saobraćajnice rapidno povećati izgradnju novog gradskog naselja sa potrebnom infrastrukturom na tom dijelu grada. U obuhvatu regulacionog plana Ceravci pristupiti ćemo izradi ključnih saobraćajnica i na taj način otvoriti mogućnost nastavka.

Obrazloženje

U toku mandata 2020-2022 obećanje je djelimično ispunjeno.

Izvor: Pokret za modernu i aktivnu Krajinu - PoMAK: Izborni program

Budžetom Grada Bihaća za 2021. godinu, za potrebe eksproprijacije zemljišta i uređivanje dozvola za prvu fazu izgradnje kružnog toka izdvojeno je 100.000 KM. Za finansiranje Programa održavanja, zaštite, rekonstrukcije i izgradnje lokalnih cesta, gradskih ulica i nerazvrstanih cesta budžetom je planirano 1.340.000 KM.


U februaru 2021. godine, Zavod za prostorno uređenje Bihać asfaltirao je dionicu Čavnik- krug u dužini od 420 metara u bihaćkoj mjesnoj zajednici Izačić. Projekat su zajednički financirali Grad Bihać i mještani.


U bihaćkoj mjesnoj zajednici Gata u maju 2021. godine je realiziran projekat asfaltiranja lokalne ceste prema Brezovim poljanama koju je financirao Zavod za prostorno uređenje Bihać i mještani navedene ulice.


Prema Izvještaju o radu JU Zavod za prostorno uređenje Bihać, tokom 2022. godine nastavljena je realizacija ekrproprijacije u svrhu izgradnje saobraćajnica s komunalnom infrastrukturom u obuhvatu nekadašnjeg RP Ceravci. Od planiranih 250.000 KM, do kraja 2021. godine realizovano (isplaćeno) je 115.693 KM.


Završeni su radovi na projektu “Sanacija puta Gornji Rekići” u aprilu 2022. godine vrijedni 71.228,43 KM.

U martu 2022. godine završen put Kamenica-Vrkašić u bihaćkoj mjesnoj zajednici Bakšaiš. Ukupna vrijednost ovog projekta iznosila 380 hiljada KM od čega je Grad Bihać izdvojio je 300.000 KM a Vlada FBiH 80.000 KM.

Grad Bihać je putem JU Zavod za prostorno uređenje Bihać u martu 2022. realizirao projekat asfaltiranja puta Hukarevici-Jukici (I faza) u mjesnoj zajednici Brekovica. Sredstva u iznosu od 50.000 KM obezbijeđena su Budžetom Grada Bihaća za 2021. godinu.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


Pitajte Istinomjer!