Započeto

Nove saobraćajnice

Opštine: Bihać

Izgradnja infrastrukture i gradskih saobraćajnica unutar usvojenih regulacionih planova će biti prioritet svih prioriteta jer svaka uložena marka u takve vrste saobraćajnica vraća se višestruko.
(…)
Eksproprijacija zemljišta za izgradnju glavne saobraćajnice koja prolazi paralelno sa zaobilaznicom biće naš investicijski prioritet broj jedan, jer će izgradnja takve saobraćajnice rapidno povećati izgradnju novog gradskog naselja sa potrebnom infrastrukturom na tom dijelu grada. U obuhvatu regulacionog plana Ceravci pristupiti ćemo izradi ključnih saobraćajnica i na taj način otvoriti mogućnost nastavka.

Obrazloženje

Tokom prve godine mandata, zabilježene su određene aktivnosti na realizaciji datog obećanja.

Izvor: Pokret za modernu i aktivnu Krajinu - PoMAK: Izborni program

Budžetom Grada Bihaća za 2021. godinu, za potrebe eksproprijacije zemljišta i uređivanje dozvola za prvu fazu izgradnje kružnog toka izdvojeno je 100.000 KM. Za finansiranje Programa održavanja, zaštite, rekonstrukcije i izgradnje lokalnih cesta, gradskih ulica i nerazvrstanih cesta budžetom je planirano 1.340.000 KM.


U februaru 2021. godine, Zavod za prostorno uređenje Bihać asfaltirao je dionicu Čavnik- krug u dužini od 420 metara u bihaćkoj mjesnoj zajednici Izačić. Projekat su zajednički financirali Grad Bihać i mještani.


U bihaćkoj mjesnoj zajednici Gata u maju 2021. godine je realiziran projekat asfaltiranja lokalne ceste prema Brezovim poljanama koju je financirao Zavod za prostorno uređenje Bihać i mještani navedene ulice.

 

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


Pitajte Istinomjer!