U progresu

NK Jedinstvo

Opštine: Bihać

Kada je NK Jedinstvo u pitanju potrebno je, prije svega, pomoći klubu da dovede stadion u pristojno, upotrebljivo stanje, a zatim pružiti priliku istinskim navjiačima, trenerima i bivšim nogometašima da iz temelja počnu raditi na izgradnji sportskog kolekitva i treniranju mladih talentiranih ljudi. Na taj način će se u budućnosti iznjedriti novi talenti. To je dug ali čvrst put kojim će se vratiti dostojanstvo sportu u ovom gradu.

Obrazloženje

U prve tri godine mandata urađene su značajnije aktivnosti na ispunjenju ovog obećanja.

Izvor: Izborni program Građanskog saveza Bihać

U martu 2019. godine uz podršku Vlade Velike Britanije započeta je obnova Gradskog stadiona Jedinstvo.

Izuzetno značajan projekt za nas, s obzirom na to da dobijamo potpuno nove svlačionice po UEFA–inim standardima, a sanirat ćemo i krov na velikoj tribini. Radovi su u toku i planirano je da se sve završi do kraja ovog mjeseca.

Aldin Kulenović, FK Jedinstvo 9. mart 2019.

U ovaj projekat je, prema izjavama iz IOMa i Gradske uprave Bihać, uloženo 200.000 KM, a članovi Uprave kluba istakli su i kako se realiziraju još neki manji infrastrukturni projekti, poput sanacije ograde i ulaza na stadion. Posebno je apostrofirana reorganizacija nogometne škole, u koju će se u saradnji s IOM-om uključiti i zainteresirana djeca iz migrantskih porodica koja borave u prihvatnim kampovima u Bihaću.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


Pitajte Istinomjer!