Djelimično ispunjeno

Stadion NK Jedinstvo

Opštine: Bihać

Kada je NK Jedinstvo u pitanju potrebno je, prije svega, pomoći klubu da dovede stadion u pristojno, upotrebljivo stanje, a zatim pružiti priliku istinskim navjiačima, trenerima i bivšim nogometašima da iz temelja počnu raditi na izgradnji sportskog kolekitva i treniranju mladih talentiranih ljudi. Na taj način će se u budućnosti iznjedriti novi talenti. To je dug ali čvrst put kojim će se vratiti dostojanstvo sportu u ovom gradu.

Obrazloženje

U toku mandata 2016 - 2020 ciljevi datog obećanja su djelimično ostvareni.

Izvor: Izborni program Građanskog saveza Bihać

Iako nije bilo sistemskog ulaganja u obnovu stadiona NK Jedinstva ipak su rekonstruisani krov i svlačionice, a najavljeno je i postavljanje terena sa umjetnom travom.

Vlada Velike Britanije posredstvom Međunarodne organizacije za migracije (IOM) i u saradnji s Gradom Bihaćem finansirala rekonstrukciju svlačionica i krova na stadionu Nogometnog kluba Jedinstvo. U ovaj projekat koji je starto u martu 2019. godine, uloženo je više od 200.000 KM.

Izuzetno značajan projekt za nas, s obzirom na to da dobijamo potpuno nove svlačionice po UEFA–inim standardima, a sanirat ćemo i krov na velikoj tribini. Radovi su u toku i planirano je da se sve završi do kraja ovog mjeseca.

Aldin Kulenović, FK Jedinstvo 9. mart 2019.

Članovi uprave kluba istakli su tada i kako se realiziraju još neki manji infrastrukturni projekti, poput sanacije ograde i ulaza na stadion.


Krajem maja 2020. godine, gradonačelnik Bihaća Šuhret Fazlić najavio je kako će “od ostatka novca” namjenjenog za rekonstrukciju sportske dvorane Luke, realizirati i projekat postavljanja terena sa umjetnom travom na stadionu NK Jedinstva”. 

Sredstva koja smo osigurali uz podršku većine u GV Bihać su operativna i zahvaljujući dobroj ponudi mi ćemo od ostatka novca predivđenog za sanaciju realizirati i projekat postavljanja terena sa umjetnom travom na stadionu NK Jedinstva

Šuhret Fazlić, 22. maj 2020.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!