Ispunjeno većim dijelom

Modernizacija zdravstvenih ustanova

Opštine: Centar Sarajevo

Kontinuirano opremanje zdravstvenih ustanova savremenom medicinskom aparaturom.

Obrazloženje

Tokom mandata načelnika u junu 2017. godine, započela je izgradnja nove ambulante na Višnjiku, a prema najavama načelnika Općine Centar, Nedžada Ajnadžića, trebala je početi sa radom početkom oktobra 2019. godine.

Izvor: Projekti i programski ciljevi Nedžada Ajnadžića

Općina Centar proteklih godina vršila je nabavku medicinske opreme koju je je donirala medicinskim ustanovama koje djeluju na teitoriji koju pokriva.

Početkom 2019. godine, javnosti je saopćeno da je u 2018. godini za podršku medicinskim ustanovama iz budžeta Općine Centar utrošeno 190 hiljada konvertibilnih maraka.

U martu 2019. godine Općina Centar je potpisala ugovor i o otvaranju punkta hitne pomoći u ulici Mis Irbina, dok je iste godine u oktobru izdvojeno i 20.000 KM za sufinansiranje projekta nabavke stomatološke opreme za potrebe ambulante porodične medicine Breka.

Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić potpisao je u junu 2020. godine protokol o realizaciji transfera u iznosu od 40.000 maraka JU „Dom zdravlja Kantona Sarajevo“ na ime sufinansiranja nabavke medicinske opreme i namještaja neophodnog za otvaranje ambulante porodične medicine u Pionirskoj dolini, u Ulici Nahorevska 103. Skoro otvaranje ove ambulante je najavljeno u aprilu.

Izgradnja ambulante na Višnjiku započela je u junu 2017. godine, a prema najavama načelnika Općine Centar, Nedžada Ajnadžića, trebala je početi sa radom početkom oktobra 2019. godine.

Izgradnja ove ambulante također je bilo jedno od obećanja načelnika Općine Centar, Nedžada Ajnadžića, a koje možete pogledati OVDJE.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


Pitajte Istinomjer!