Započeto

Mjesne zajednice u službi građana

Opštine: Novo Sarajevo

Zalagat ćemo se za stavljanje u prvi plan Mjesnih zajednica sa svim njihovim kapacitetima, a u službi građana i građanki Općine Novo Sarajevo.

Izvor: Hasan Tanović program

Putem zvanične stranice Općine Novo Sarajevo, Općinska uprava je 5.10.2023. godine saopćila da su radovi na igralištu za sport i rekreaciju u naselju Hrasno Brdo završeni.

Iz Općine Novo Sarajevo za Istinomjer su u decembru 2022. godine rekli da je trenutno u toku proces digitalizacije novosarajevskih mjesnih zajednica. Nabavlja se oprema, te programska rješenja, a implementacija se očekuje tokom 2023.godine.

Krajem novembra 2022. godine započeli su građevinsko-zanatski radovi na objektu Mjesne zajednice i ambulante Vraca nakon dvogodišnje izrade projekta. Vrijednost ovog projekta je oko 808.000 KM. Početkom novembra 2023. godine na stranici Općine Novo Sarajevo, saopćeno je da je završena rekonstrukcija i dogradnja objekta Mjesne zajednice i ambulante Vraca.

Iz Općine Novo Sarajevo su krajem 2023. godine za Istinomjer kazali da su u okviru zajedničkog projekta sa UNDP nabavljeni profesionalni skeneri za digitalizaciju za sve novosarajevske mjesne zajednice. Isti će biti stavljeni u funkciju kada se stvore neophodni tehnički uslovi, odnosno izvrši nabavka sistema za digitalizaciju i arhiviranje.Međutim, za ove namjene je pokrenuta  javna nabavka, na koju je upućena žalba.  

U nastavku podsjećamo koje su se aktivnosti u vezi ovog obećanja realizirale tokom prve dvije godine mandata načelnika Hasana Tanovića.

Kako je saopćeno iz Općine Novo Sarajevo, od 13. do 20. decembra vakcinacija građana biće održana po mjesnim zajednicama. Tako je u  saradnji sa Javnom ustanovom „Dom zdravlja Kantona Sarajevo“ od ponedjeljka, 13. decembra  planirano  vakcinisanje protiv COVID-19 za građane padinskih naselja Općine Novo Sarajevo. Vakcinacija će se vršiti u objektima novosarajevskih mjesnih zajednica Pofalići I, Pofalići II, Velešići, Gornji Velešići, Gornji Kovačići, Hrasno brdo i Vraca.

Ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo, Samir Avdić, načelnik Općine Novo Sarajevo, Hasan Tanović i direktorica Zavoda za izgradnju KS, Belma Barlov potpisali su počrtkom novembra 2021. godine Sporazum o sufinansiranju projekta izgradnje „Prostora za odmor i rekreaciju sa sadržajima za djecu i odrasle iznad objekta MZ Hrasno brdo“. Načelnik Tanović je pojasnio šta će sve na ovom prostoru biti izgrađeno.

Radi se  jednom od kapitalnih projekata Općine Novo Sarajevo kojim će građanima MZ Hrasno brdo biti na raspolaganju najsavremeniji prostor za odmor i rekreaciju namijenjen svim generacijama. Pored sportskog igrališta sa košarkaškim i fudbalskim terenima, prostor će sadržavati i dva dodatna platoa sa rekvizitima za vježbanje, dok će na samom vrhu biti smješteno dječije igralište sa rekvizitima za igru djece.  U zimskom periodu na ovoj lokaciji bit će omogućene i zimske igre poput sankanja i igranja u snijegu. Na zelenim površinama planirana je sadnja odgovarajućeg biljnog materijala.

Hasan Tanović 10.11.2021.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!