Nije započeto

Mjere uspostave Veteranskog fonda za preduzetništvo, koji će obuhvatiti novi program podrške zapošljavanju i samozapošljavanju fizičkih lica – pripadnika Armije RBiH i članova njihovih porodica

Opštine: Ilidža

Ohrabrit ćemo mjere uspostave Veteranskog fonda za preduzetništvo, koji će obuhvatiti novi program podrške zapošljavanju i samozapošljavanju fizičkih lica – pripadnika Armije RBiH i članova njihovih porodica.

Izvor: NAŠ PLAN ZA ILIDŽU 2020–2024: Ilidža, dom dobrih ljudi

Iz Općine Ilidža su za Istinomjer 12. decembra 2021. godine naveli kako je namjera Općine da se u narednom periodu kreira program samozapošljavanja “usmjeren prema pripadnicima Armije BiH”. Kako su saopćili, “u cilju realizacije istog u saradnji sa UNDP-om Općina je pristupila izradi pravilnika koji treba da definiše pravce djelovanja i načine realizacije podrške”.

Na kraju treće godine mandata, iz Općine Ilidža za Istinomjer su istakli da se kod svih programa zapošljavanja, podrške pokretanju biznisa, prekvalifikacija i slično posebno vodi računa o navedenoj kategoriji. 

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!