Nije započeto

Liste čekanja za operacije i dijagnostiku

Partije: NDP | Oblasti: Zdravstvo

Ukinućemo liste čekanja za operacije i dijagnostiku.

 

Izvor: Program NDP- Plan za bolju Srpsku

Obrazloženje

Prema navodima Vlade RS i resornog ministarstva zahtjevi za odobravanjem sredstava za dijagnostiku i liječenje u inostranstvu "rješavaju u zakonom predviđenom roku, s tim da ukoliko se radi o hitnim liječenjima procedura se okonča i u znatno kraćem roku".

Izvor:

Shodno podacima ustanova koje su dostavile odgovore na zahtjev za pristup informacijama i/ili su podaci o listama čekanja na dijagnostiku i operacije javno dostupni, u sljedećim bolnicama, isti se čekaju od 3-8 mjeseci (u zavisnosti o kojem pregledu je riječ) a operacije od 3-6 mjeseci: Klinički centar Republike Srpske, Bolnica „Sveti apostol Luka“ Doboj, Bolnica „Dr Mladen Stojanović“ Prijedor, Bolnica Nevesinje, Bolnica Trebinje, Bolnica „Sveti Vračevi“ Bijeljina, Bolnica Zvornik, Bolnica Foča (podaci dostupni na web stranici) U decembru 2018. godine u Zvorničkoj bolnici ukinute su liste čekanja za operaciju katarakte.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


Pitajte Istinomjer!