Ispunjeno

Korištenje resursa Svjetske banke i EBRD-a

Partije: SDA | Oblasti: Ekonomija

U cilju izdašnijeg privlačenja kapitala podržat ćemo donošenje zakona i poduzimanje sljedećih aktivnosti: • Korištenje resursa Svjetske banke i EBRD-a.;

Obrazloženje

Vijeće ministara BiH ispunilo je dato obećanje.

Vijeće ministara BiH usvojilo je na sjednici 22.10.2015. godine Informaciju Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa o izradi akcionog plana za jačanje konkurentnosti i privlačenje investicija za odabrane podsektore vrijednosnih lanaca u poljoprivredi, koji bi trebao biti završen do kraja ove godine. Izrada Akcionog plana za povećanje konkurentnosti i privlačenje ulaganja u lance vrijednosti voća, povrća, mlijeka i mliječnih proizvoda te mesa i mesnih prerađevina u Bosni i Hercegovini, koji bi sumirao tok implementacije entitetskih strategija i konkretnog rada na njihovoj primjeni, planirana je u okviru nastavka projekta Grupacije Svjetske banke (IFC). Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH naglasilo je važnost daljnje tehničke podrške u okviru novog regionalnog IFC projekta Svjetske banke. Uz jačanje konkurentnosti poljoprivrede u BiH i tehničku podršku realizaciji dokumenta Mapa puta za stvaranje uvjeta za izvoz proizvoda životinjskog i biljnog porijekla na tržište EU, ovaj projekt trebao bi uključiti i aktivnosti za razvoj infrastrukture potrebne za izvoz poljoprivrednih proizvoda na evropsko tržište.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


Pitajte Istinomjer!