Započeto

Kadrovsko jačanje i kapacitiranje institucija za reviziju javnog sektora

Partije: Narod i Pravda | Oblasti: Državno uređenje

Kadrovsko jačanje i kapacitiranje institucija za reviziju javnog sektora, kako u segmentu finansijske revizije tako i u segmentu revizije učinka, te uvođenje sistema odgovornosti i sankcioniranja u slučaju utvrđenih nepravilnosti upravljanja javnim dobrom u revizorskim izvještajima.

Izvor: Izborni program Narod i pravda

Na Istinomjerov upit krajem krajem decembra 2023. godine iz Ureda za reviziju institucija Bosne i Hercegovine odgovoreno je da je bilo kadrovskog jačanja u odjelima finansijske revizije tokom 2022. godine. Kada je riječ o nadzoru nad implementacijom preporuka iz revizorskih izvještaja naglašavaju da Ured nije nadležan za utvrđivanje odgovornosti niti sankcionisanje već navedeno spada u nadležnost Parlamentarne skupštine BiH i institucija za provođenje zakona.

Na web stranici Ureda za reviziju institucija BiH može se vidjeti da su tokom 2023. godine bila objavljena dva oglasa za prijem zaposlenika u radni odnos na neodređeno vrijeme. 

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!