Ispunjeno manjim dijelom

Izrada Prostornog plana područja za „Regionalni centar za upravljanje otpadom – Smiljevići“

Partije: Vlada Kantona Sarajevo (SDA, SBB, DF) | Oblasti: Ekonomija

Nacrt Prostornog plana područja posebnih obilježja „Regionalni centar za upravljanje otpadom – Smiljevići“ skupa sa Izvještajem o Strategijskoj procjene uticaja planova i programa na okoliš. Osnovna koncepcija Plana predstavlja razradu varijanti osnovne koncepcije urbanog uređenja. Na osnovu provjere da li je isti urađen u skladu sa važećom legislativom i usvojenom koncepcijom, Vlada Kantona Sarajevo utvrđuje Nacrt Plana i podnosi ga Skupštini Kantona na razmatranje i utvrđivanje Nacrta te stavljanje Plana na javni uvid i raspravu.

Obrazloženje

U toku mandata Vlade KS obećanje je ispunjeno u mjeri koja je zanemariva za njegove ciljeve.

Izvor: Ekspoze Mario Nenadić

Kako je saopćeno iz  Ministarstva prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo  upućen je poziv za javne konsultacije o Nacrtu Izvještaja o strategijskoj procjeni uticaja na okoliš za Prostorni plan područja posebnog obilježja Regionalnog centra za upravljanje otpadom Smiljevići. te Primjedbe, prijedlozi i sugestije su se mogli dostaviti do 18.12.2020. godine.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!