Ispunjeno manjim dijelom

Izrada osnovne koncepcije Urbanističkog plana za urbano područje Hadžići

Partije: Vlada Kantona Sarajevo (SDA, SBB, DF) | Oblasti: Ekonomija

Osnovna koncepcija Urbanističkog plana za urbano područje Hadžići. Osnovna koncepcija Plana predstavlja razradu varijanti osnovne koncepcije urbanog uređenja. Na osnovu provjere da li je isti urađen u skladu sa važećom legislativom i usvojenom koncepcijom, Vlada Kantona Sarajevo utvrđuje Nacrt Plana i podnosi ga Skupštini Kantona na razmatranje i utvrđivanje Nacrta te stavljanje Plana na javni uvid i raspravu.

Obrazloženje

U toku mandata Vlade KS obećanje je ispunjeno u mjeri koja je zanemariva za njegove ciljeve.

Izvor: Ekspoze Mario Nenadić

Vlada Kantona Sarajevo održala je 23. jula tekuće godine sjednicu u sali Općine Hadžići, a ovom prilikom  je saopćeno da Ministarstvo prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša te Zavod za planiranje razvoja intenzivno rade na izradi Urbanističkog plana Hdžića.

Premijer Mario Nenadić i resorni ministri predstavili neke od infrastrukturnih i drugih projekata koji će se realizovati na području ove općine.

U svrhu izgradnje putne infrastrukture u poslovnoj zoni Hadžići, Ministarstvo privrede iz budžeta za ovu godinu izdvojilo je 200.000 KM, a tim povodom je danas resorni ministar Draško Jeličić potpisao sporazum o sufinansiranju ovog projekta sa općinskim načelnikom Hamdom Ejubovićem. Ministarstvo kulture i sporta KS izdvojilo je 500.000 KM iz Budžeta za ovu godinu za realizaciju  projekata sanacije Doma Tarčin, izgradnje igrališta u Pazariću, kao i sanacije dvorane u Kulturno-sportskom centru Hadžići. Također je Ministarstvo komunalne privrede i infrastrukture izdvojilo sredstva u iznosu od 780.000 KM kojima je započela implementacija projekata izgradnje vodovodne i kanalizacione mreže na području ove općine.

Vlada KS, Saopćenje 23. juli 2020.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!