Ispunjeno manjim dijelom

Izrada osnovne koncepcije Ubanističkog plana urbanog područja Sarajevo

Partije: Vlada Kantona Sarajevo (SDA, SBB, DF) | Oblasti: Ekonomija

Osnovna koncepcija Ubanističkog plana urbanog područja Sarajevo (Stari Grad, Centar, Novo Sarajevo, Novi Grad, Ilidža i Vogošća). Osnovna koncepcija Plana predstavlja razradu varijanti osnovne koncepcije urbanog uređenja. Na osnovu provjere da li je isti urađen u skladu sa važećom legislativom i usvojenom koncepcijom, Vlada Kantona Sarajevo utvrđuje Nacrt Plana i podnosi ga Skupštini Kantona na razmatranje i utvrđivanje Nacrta te stavljanje Plana na javni uvid i raspravu.

Obrazloženje

U toku mandata Vlade KS obećanje je ispunjeno u mjeri koja je zanemariva za njegove ciljeve.

Izvor: Ekspoze Mario Nenadić

Na  zvaničnoj web stranici Zavoda za planiranje i razvoj Kantona Sarajevo saopćeno je  da je sredinom jula 2020. godine, održan nastavak prezentacije osnovne koncepcije Urbanističkog Plana urbanog područja Sarajeva, od strane predstavnika Zavoda za planiranje, uz prisustvo ministra i predstavnika Ministarstva prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo.

Kako je zastupnici u Skupštini Kantona Sarajevo, Neiri Dizdarević odgovoreno iz Zavoda za planiranje razvoja KS materijal koji je prezentiran je radnog karaktera koji je proslijeđen Vladi KS. Također je navedeno da izradi naredne faze Plana (Prednacrta, Nacrta i Prijedloga) nije moguće pristupiti bez upoznavanja javnosti sa prethodnom fazom, te usglašavnanja stavova nosioca i korisnika prostora, a na osnovu zvanično dostavljenih primjedbi i sugestija na prezentovani materijal.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!