Neispunjeno

Izgradnja značajnih spomen obilježja sa posebnim akcentom na izgradnju Centralnog spomen obilježja svim poginulim braniocima opkoljenog Sarajeva 1992.-1995. godine

Partije: Vlada Kantona Sarajevo (SDA, SBB, DF) | Oblasti: Socijalna politika

Ministarstvo za boračka pitanja je putem Zavoda za izgradnju Kantona Sarajevo obezbijedilo sredstva za pokretanje aktivnosti i procedura raspisivanja Javnog konkursa za izradu i usvajanje novog idejnog rješenja Centralnog spomen obilježja. Trenutno, Zavod za izgradnju KS provodi aktivnosti za objavu Javnog konkursa i procedura je u toku.

Obrazloženje

U toku mandata Vlade KS obećanje nije ispunjeno.

Izvor: Ekspoze Mario Nenadić

Prema “Odluci o nagradama” od 18. marta dodijeljene su nagrade za treće mjesto po Konkursu “Izrada idejnog rješenja Centralnog spomen obilježja svim poginulim braniteljima opkoljenog Sarajeva 1992-1995. godine na području Kantona Sarajevo na lokaciji Trg Oslobođenja – Alija Izetbegović, Općina Stari Grad” koji je raspisan u decembru 2019. godine. 

Nagrade za prvo i drugo mjesto nisu dodijeljene. 

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!