Započeto

Izgradnja trolejbuske mreže do Vogošće

Partije: Vlada Kantona Sarajevo (NS, NiP, SDP) | Oblasti: Ekonomija

Izgradnja trolejbuske mreže do Vogošće;

Obrazloženje

Tokom prve godine mandata Vlade KS zabilježene su određene aktivnosti kada je u pitanju realizacija datog obećanja.

Izvor: Principi i mjere djelovanja Vlade Kantona Sarajevo 2021-2022.

Prilikom potpisivanja Ugovora za nabavku 25 novih niskopodnih trolejbusa, ministar saobraćaja Adnan Šteta najavio je raspisivanje tendera za proširenje trolejbuske mreže do Vogošće. 

Osim nabavke novih trolejbusa, idemo u proširenje trolejbuske mreže do Vogošće. Očekujemo da ćemo u ovoj godini raspisati tender, izabrati izvođača radova, i do 2022. godine završiti posao. Nakon toga ćemo nabaviti dodatnih 10 trolejbusa, kako bi imali ‘ vozni park’ od 35 vozila.

Adnan Šteta, 15. 1. 2021. 

U Budžetu  KS za 2021. godinu, na ime Projekta rekonstrukcije trolejbuske mreže za Vogošću planirano je uložiti 9,8 miliona KM.


U saopštenju za javnost koje je objavljeno na stranici Općine Centar, ministar Šteta je rekao da će trolejbus do Vogošće biti uspostavljen do kraja 2022. godine.

Također, kada je u pitanju Centar, pripremamo dokumentaciju kako bi do kraja godine raspisali javni poziv za izradu idejnog rješenja za tramvajsku prugu prema Šipu. U prvom kvartalu 2022. godine prema ovom naselju će početi voziti trolejbus, a do kraja sljedeće godine i do Vogošće.

Adnan Šteta, 13.10.2021.

Širenje trolejbuske mreže prema Vogošći obećanje je koje Istinomjer prati u okviru monitoringa predizbornih obećanja aktuelne Vlade KS.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


Pitajte Istinomjer!