Započeto

Izgradnja osnova za staze za dugoprugaško trčanje, brzo hodanje i biciklizam usmjerene prema susjednim općinama

Opštine: Ilidža

Strategija razvoja sporta fokusirat će se na poticanje učešća mladih u aktivnijem bavljenju sportom. Izgradit ćemo osnovu za staze za dugoprugaško trčanje, brzo hodanje i biciklizam, usmjerene prema susjednim općinama. Posebno ćemo ohrabriti žene za učešće u sportu.

Izvor: NAŠ PLAN ZA ILIDŽU 2020–2024: Ilidža, dom dobrih ljudi

Općina Ilidža objavila je 9. januara 2023. godine javnu nabavku o izradi idejnog i izvedbenog projekta biciklističke staze od Stupske petlje do raskrsnice s Energoinvestom.

U maju 2021. godine na obali rijeke Željeznice počela je gradnja staze za trčanje. Staza se gradi na lokaciji od Mosta Alije Izetbegovića u naselju Sokolović-Kolonija do centralnog dijela Ilidže.

Prema Izvještaju o izvršenju budžeta Općine Ilidža za 2021. godinu, nakon dobijanja saglasnosti Međunarodnog aerodroma Sarajevo, Općina će raspisati javnu nabavku za projektovanje idejnog i glavnog projekta za biciklističku stazu od centra Ilidže prema Energoinvestu.

Općina llidža dobila je najesen 2022. godine novu dionicu biciklističke staze, koja se prostire ulicom Hrasnička cesta – od kružnog toka u Sokolović-Koloniji do kružne raskrsnice u Hrasnici.

U januaru 2023. godine Općina Ilidža raspisala je javnu nabavku o izradi idejnog i izvedbenog projekta jednosmjerne biciklističke staze u dva smjera s dijelom pješačke staze od Stupske petlje do raskrsnice s Energoinvestom. U smjeru od raskrsnice Energoinvesta do Stupske petlje planirana je izgradnja staze u dužini od 1.180 metara, odnosno 1.110 metara u suprotnom smjeru.

Ugovor je 24.3.2023. godine dodijeljen kompaniji HKP CONSULTING iz Banjaluke, a vrijednost ponude iznosila je 7.100 KM. 

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!