Započeto

Izgradnja nove zgrade Općine Neum

Opštine: Neum

Izgradnja nove zgrade Općine Neum.

Izvor: Izborni program HDZ-a BiH Neum za Lokalne izbore 2020. godine

Krajem novembra 2022. godine načelnik Općine Neum Dragan jurković potpisao je Ugovor za izgradnju nove općinske zgrade.

FOTO: “DIS” inženjering d.o.o. Neum.

Općina Neum objavila je u maju 2022. godine tender za izvođenje radova na izgradnji svoje poslovne zgrade. Ukupna vrijednost radova, kako je tada navedeno na općinskoj stranici, je 2,2 milijuna KM, dok je rok za rok za primanje ponuda bio 13.6.2022. godine.

Glavni projekt za zgradu Općine Neum radila je firma “DIS” inženjering d.o.o. Neum.

Par mjeseci kasnije, u novembru iste godine, načelnik Dragan jurković potpisao je Ugovor za izgradnju nove zgrade Općine Neum, u vrijednosti od 3.039.161,35 KM. Za najpovoljijeg ponuđača izabrana je firma Građevinar d.o.o. Mostar.

Početak radova predviđen je, kako je navedeno iz općinske uprave, nakon preseljenja službi i rušenja trenutnog objekta, na čijem je mjestu predviđena izgradnja nove zgrade, a planirani rok za završetak radova je, po ugovoru, 180 dana od početka izgradnje.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!