Neispunjeno

Izgradnja muzeja ArsAevi

Partije: Vlada Kantona Sarajevo (SDA, SBB, DF) | Oblasti: Ekonomija

U saradnji sa Ministarstvom kulture i sporta pokrenuti aktivnosti na stvaranju uvjeta za izgradnju muzeja moderne umjetnosti u kojem bi bila smještena kolekcija ArsAevi (planski dokument, idejno rješenje objekta, glavni projekat, urbanistička saglasnost i građevinska dozvola) i rješavanje imovinsko-pravnih odnosa. U okviru realizacije projekta obezbjediti prostor za trajno rješavanje fundusa Colegium Artisticum-a.

Obrazloženje

U toku mandata Vlade KS obećanje nije ispunjeno.

Izvor: Ekspoze Mario Nenadić

Premijer KS Mario Nenadić održao je 21. aprila 2020. godine sastanak sa gradonačelnikom Sarajeva Abdulahom Skakom na temu pripreme projektne dokumentacije vezano za pribavljanje građevinske i urbanističke dozvole za izgradnju Muzeja savremene umjetnosti „Ars Aevi“.

Kako je nakon sastanka saopćeno iz Vlade KS razgovarano je o različitim modalitetima nastavka ovog projekta, a najavljeno je da će se u najskorije vrijeme, nastaviti dogovori s ciljem usaglašavanja odgovarajućih sporazuma i modela, a u njihovoj izradi učestvovat će Kanton i Grad Sarajevo.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!