Ispunjeno većim dijelom

Izgradnja kuće nacionalnih manjina u naselju Ciglane

Partije: Vlada Kantona Sarajevo (SDA, SBB, DF) | Oblasti: Pravna država

U saradnji sa Općinom Centar Sarajevo, dovršiti projekat izgradnje kuće nacionalnih manjina u naselju Ciglane.

Obrazloženje

U toku mandata Vlade KS ciljevi postavljeni obećanjem ostvareni su u značajnoj mjeri.

Izvor: Ekspoze Mario Nenadić

Izgradnja Evropske kuće kulture i nacionalnih manjina zvanično je započela 28. 2. 2020. godine, pet dana prije nego je imenovana aktuelna Vlada KS na čelu sa premijerom Mariom Nenadićem. Toga dana, kako je navedeno na zvaničnoj stranici Opštine Centarm u prisusustvu predstavnika izvršne i zakonodavne vlasti Opštine Centar i viših nivoa vlasti, članova ratnog Predsjedništva RBiH, predstavnika diplomatskog kora, u praku Kemal Monteno na lokaciji nekadašnje Austrijske kuće preko puta naselja Ciglane potisan je ugovor o izođenju radova na izgradnji I faza Evropske kuće kulture i nacionalnih manjina u vrijednosti od 398.730, 57 KM, te je i položen kamen temeljac.

Implementacija ovog projekta nastavljena je i tokom mandata trenute Vlade KS, a da radovi na izgradnji napreduju potvrdio je i načelnik Ajnadžić 28. 4. 2020. godine prilkom obilaska lokacije izgradnje Europske kuće kulture i nacionalnih manjina.

Kako je na zvaničnoj stranici Opštine Centar navedeno 10. 12. 2020. godine, do tog momenta završeni su radovi na izgradnji betonske konstrukcije objekta, zatim radovi na izradi drvene obloge i nosača, primarnih, sekundarnih i lučnih nosača kako bi se objekat što prije pokrio i zatvorio, te se zaštitio od vremenskih neprilika koje dolaze.

“U toku su završni radovi na izgradnji četvrte faze objekta koja podrazumijeva izgradnju kupole na krovu, zatim čelične podkonstrukcije za fasadu. Nakon što ovi radovi budu okončani preostaje još izrada bravarije, fasade, te unutrašnje uređenje objekta” , pojasnili su tom prilikom iz Službe za investicije, komunalni razvoj i planiranje Opštine Centar.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!