Djelimično ispunjeno

Izgradnja Kružnog tok na Šipu

Opštine: Centar Sarajevo

Kružni tok na Šipu.

Obrazloženje

Tek u septembru 2020. godine, pred sami kraj mandata načelnika Nedžada Ajnadžića, potpisan je ugovor o izvođenju radova na izgradnji kružnog toka na Šipu sa izmještanjem dijela Alipašine Ulice. Radovi su počeli 6. oktobra 2020. godine.

Izvor: Projekti i programski ciljevi Nedžada Ajnadžića

Kružni tok u sarajevskom naselju Šip trebao bi biti izgrađen u sklopu projekta izgradnje Prve transferzale čija je gradnja započela u 2019. godini. Ministar saobraćaja KS, Adnan Šteta u maju 2019. godine je izjavio kako se čeka građevinska dozvola od Općine Centar za početak gradnje kružnog toka Šip kojim će se rekonstruisati postojeća raskrsnica na ovom lokalitetu i ubrzati saobraćaj, kao i da bi “radovi trebali početi uskoro”.

Više o gradnji Prve transferzale u vrijeme kantonalnog ministra Adnana Štete pročitajte na LINKU

Tek u septembru 2020. godine potpisan je ugovor o izvođenju radova na izgradnji kružnog toka na Šipu sa izmještanjem dijela Alipašine Ulice. Kako je saopćeno iz Općine Centar, ugovor  vrijedan 668.782,38 KM potpisali su direktor Javnog preduzeća „Ceste Federacije BiH“ Ljubo Pravdić i predstavnik konzorcija firmi PBP d.o.o. Konjic i DEMUS d.o.o. Sarajevo Emir Novalić.

Rok za izvođenje radova je 90 dana od datuma uvođenja izvođača u posao.

Općina Centar ranije je izdvojila 40.000 maraka za izradu projektne dokumentacije za izgradnju nove saobraćajnice, odnosno izmještanje dijela saobraćajnice u Ulici Alipašina i izgradnju kružnog toka na ulazu u naselje Šip.

“Općina Centra je izdvojila sredstva za potrebe izrade glavnog projekta koji podrazumijeva izgradnju nove saobraćajnice, odnosno izmještanje dijela saobraćajnice u Ulici Alipašina i izgradnju kružnog toka na ulazu u naselje Šip. Raduje nas da radovi uskoro počinju na zadovoljstvo svih nas. Realizacija ovog projekta predstavlja jedan od prioriteta za lokalnu zajednicu kojim se želi postići adekvatno i trajno rješenje problema saobraćaja na ovom području”, kazao je načelnik Općine Sarajevo Nedžad Ajandžić prilikom potpisivanja ugovora.

Radovi na izgradnji ovog kružnog toga započeli su 6. oktobra 2020. godine.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


Pitajte Istinomjer!