U progresu

Izgradnja kanalizacionog kolektora u Rakovici

Opštine: Ilidža

Kanalizacioni kolektor Rakovica.

Obrazloženje

Tokom prve dvije godine mandata zabilježene su značajne aktivnosti na realizaciji datog obećanja.

Izvor: NAŠ PLAN ZA ILIDŽU 2020–2024: Ilidža, dom dobrih ljudi

Postavljanjem poklopaca na šahtovima i snimanjem kanalizacionih cijevi u novembru 2022. godine završena je prva faza izgradnje kanalizacionog kolektora u MZ Rakovica. 

FOTO: facebook.com/MuzurNermin

Nakon sprovedene javne nabavke za izgradnju kolektora u MZ Rakovica u Općini Ilidža, općinski načelnik Nermin Muzur saopćio je 12. jula 2022. godine da je potpisan ugovor o izgradnji kolektora.

Kako je Muzur tada naveo, u pitanju su radovi na dužini od oko 800 metara, a Općina Ilidža pripremala je istvoremeno eksproprijaciju naredne faze kolektora od 1.200 metara.

Par mjeseci kasnije, u novembru 2022. godine, načelnik Muzur saopćio je da postavljanjem poklopaca na šahtovima i snimanjem kanalizacionih cijevi završena prva faza izgradnje kanalizacionog kolektora u Rakovici.

U oktobru 2023. godine Općina Ilidža raspisala je javni poziv za drugu fazu izgradnje kolektora otpadnih voda Rakovica-Ilidža.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!