Djelimično ispunjeno

Izgradnja kanalizacijskih kolektora

Opštine: Široki Brijeg

Projekt izgradnje kanalizacije – nastavak izgradnje kanalizacijskih kolektora na urbanom području.

Izvor: Predizborni program HDZ-a BiH za Široki Brijeg

U prethodnom mandatnu poriodu 2012 – 2016, započela je i završena izgradnja kanalizacionog kolektora “B” – I i II faza, te je započela i izgradnja kanalizacionog kolektora “C”. Više detalja o cjelokupnom projektu izgradnje kanalizacije, odnosno kanalizacijskih kolektora za Grad Široki Brijeg možete pročitati ovdje.

Tokom 2017. godine javnost je obavještena da se “radovi na izgradnji kanalizacijskog kolektora “C“ privode kraju”.

Ova faza radova obuhvatila je zapadni i istočni krak izgradnje kolektora. Zapadni krak LOT 1 obuhvaća dionicu od škole na Lisama do Gedžine strane i dalje prema zaobilaznici, potom od škole na Lisama prema tvrtki ‘Mepas’ i dalje prema zaobilaznici (do pročistača). Istočni krak LOT 2 obuhvaća dionicu od vrha Gedžine strane prema tvrtki ‘Sjemenarna’ i novom naselju ispod zaobilaznice, pa do crpne stanice, te se vraća do Svadbenog salona ‘Široki’ gdje se veže na zapadni krak. Izvođači radova su kompanije ‘KTM-Brina’ iz Posušja i ‘JV HERING – ECCON INŽENJERING’ iz Širokog Brijega. Vrijednost ovih radova je 2 milijuna KM.

Bilten Grada Širokog Brijega, 1. avgust 2017.

Programom rada Gradskog vijeća Široki Brijeg za 2017. godinu predviđena je izrada informacije o stanju prometne infrastrukture, o izgradnji kolektora za kanalizacije i pročistača otpadnih voda, o realizaciji projekata vodoopskrbe i o aktivnostima vezanim za gradsko područje Duhanska stanica i aktivnostima vezanim za uređenje zone oko groblja “Sajmište”, gornjeg toka rijeke Lištice i vrela Borak.

U okviru izgradnje kolektora “C” (MZ Lijeva Obala) urađeni su priključci i šahtovi za kolektore oborinske i fekalne kanalizacije u ulici fra Didaka Buntića i Varaždinskoj, a u Kvaternikovoj ulici urađeni su kućni priključci. 

U ulicama: Mostarska, Orlovačka i Ivana Zajca urađeni su kolektori za fekalnu kanalizaciju a u dijelu Orlovačke urađena je i oborinska kanalizacija.

U ulici fra Dominika Mandića od kanala do spoja sa ulicom Pobijenih franjevaca urađeni su kolektori za fekalnu i oborinsku kanalizaciju kao i prijelaz iste na južnu stranu magistralne prometnice. 

U tijeku su radovi od Liškog kanala prema ulici fra Didaka Buntića, gdje se osim kolektora za fekalnu jednim dijelom ulice radi i kolektor za oborinsku kanalizaciju. 

Uz južnu stranu magistralne ceste prema istoku urađen je kolektor za fekalnu kanalizaciju do svadbenog salona „Jabuka“, a uz južnu stranu prema zapadu do poduzeća “Parts” izgrađen je kolektor za fekalnu kanalizaciju s odvojkom za oborinske vode i ugrađenim separatorom za masti i ulja. 

Urađen su priključci na kolektor fekalne kanalizacije i prijelaz kanalizacije preko magistralne ceste u blizini poduzeća “Kamir”. Na potezu od “Sjemenarne” prema Buku urađen je kolektor za fekalnu i oborinsku kanalizaciju Ø600.

Saopćenje, Grad Široki Brijeg, 4. decembar 2017.

Smatramo da je izgradnja lokalne komunalne infrastrukture vrlo važna za naše građane ali i za gospodarstvenike. Radovi na izgradnji kanalizacijskog kolektora “C” su završeni, a nastavit ćemo izgradnju kanalizacijskog sustava na cijelom urbanom području.

Gradonačelnik Širokog Brijega, Miro Kraljević, 30. januar 2019.

Nakon što je Vlada ŽZH donijela je Odluku o donošenju Plana utroška sredstava “Tekući prijenosi za objekte vodnog gospodarstva” utvrđenih proračunom ŽZH za 2019. godinu, u junu 2019. godine potpisani su Ugovori o dodjeli tih sredstava gradovima i općinama sa područja ŽZH, a jedan od gradova je i Široki Brijeg:

Sredstva će biti dodijeljena: Grad Široki Brijeg, za projekte Izgradnje kanalizacijskog kolektora u Širokom Brijegu – otplata investicijskog kredita, izgradnja tranzitnog cjevovoda i sekundarne mreže dijela naselja Knešpolja, izvođenje radova na izgradnji vodoopskrbne mreže naselja MZ Ljubotići, te Redovito održavanje i čišćenje kanala i hidrosustava Široki Brijeg.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!