Neispunjeno

Izgradnja isključnih traka na saobraćajnicama

Partije: Vlada Kantona Sarajevo (SDA, SBB, DF) | Oblasti: Ekonomija

Isključne trake Uraditi eleborat i ostalu tehničku dokmentaciju kako bi se pristupilo provedbi javne nabavke za izvođenje radova. Mjera za smanjenje gužvi u saobraćaju.

Obrazloženje

U toku mandata Vlade KS obećanje nije ispunjeno.

Izvor: Ekspoze Mario Nenadić

U rebalansu Budžeta KS za 2020. godinu za rekonstrukciju, rehabilitaciju i investiciono održavanje puteva i mostova planirano je 19.918.609 KM. 

Ministarstvo saobraćaja, 22. maja, raspisalo je javni tender za Izvođenje radova na projektu izgradnje isključne trake (trake za usporenje) sa ceste Zapadni prilaz gradu u naselju Osjek.

Realizacija projekta započela je krajem oktobra 2020. godine, a kako je tada saopćeno iz Općine Ilidža, isključna traka gradi se uz saobraćajnicu zapadni prilaz gradu, u smjeru Ilidža – Blažuj. Navedeno je i da je okvirni sporazum potpisan na iznos 1.225.000 KM, na period od dvije godine. Za prvu fazu koja je predviđena da se radi četiri mjeseca potpisan je ugovor na 799.000 KM. Izvođač radova je Bosman d.o.o, a nadzor vrši Ipsa institut d.o.o., navodi se u saopćenju.

Radovi na ovoj isključnoj traci izvode se i dalje.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!