Započeto

Izgradnja bolnice u Trebinju

Partije: SNSD | Oblasti: Ekonomija

Na SNSD-ovom predizbornom skupu u Trebinju najavljena je izgradnja bolnice i aerodroma u ovom gradu:

“Mi ostavljamo ovdje iza sebe mnoge projekte, i neke važne želimo da uradimo kao što je bolnica, aerodrom”, rekao je Milorad Dodik na pomenutom skupu.

Izvor: Facebook/SNSD-ov predizborni skup u Trebinju

Podsjećamo, obećanje o izgradnji bolnice u Trebinju, Istinomjer je pratio i tokom mandata 2018-2022. Obećanje je na kraju mandata dobilo ocjenu ispunjeno manjim dijelom s obzirom na činjenicu da je početkom jula 2022. godine Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske raspisalo tender za projektovanje, izgradnju i opremanje JZU bolnice u Trebinju, po principu ključ u ruke. Prema riječima resornog ministra Alena Šeranića, gradnja nove bolnice trebala je započeti u septembru 2022. godine, no do toga nije došlo.

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić potpisao je početkom februara 2023. godine Ugovor za realizaciju projekta „Projektovanje, izgradnja i opremanje nove JZU Bolnica Trebinje“ po principu „ključ u ruke“ sa zastupnikom izabrane grupe ponuđača „HERC GRADNJA“ d.o.o. Bileća Đorđem Vujovićem. Sredstva za realizaciju projekta biće obezbijeđena iz budžeta Republike Srpske. Ministarstvo za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske 27. aprila 2023. godine izdalo je rješenje kojim se daje JZU Bolnica Trebinje građevinska dozvola za izvođenje pripremnih radova za izgradnju objekta nove bolnice u Trebinju.

Kamen temeljac za izgradnju nove JZU Bolnica Trebinje položen je 9.6.2023. godine. Rok za realizaciju je 30 mjeseci od dana uvođenja izvođača radova u posao.

Krajem oktobra 2023. godine, saopšteno je da bi faza grubih građevinskih radova trebala da bude završena do februara 2024. godine.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!