Započeto

Investicije u energetski sektor

Partije: SP RS | Oblasti: Ekonomija

Tada kandidat Socijalističke partije RS za Narodnu skupštinu RS Maksim Skoko (trenutno obnaša funkciju predsjednika Odbora za privredu NSRS, te je član Odbora za ustavna pitanja) je u predizbornom skupu u Gacku izjavio obećanje:

Podupiraćemo investicije u energetski sektor i socijalisti su spremni da ulože sav svoj profesionalizam, znanje i patriotizam u ovu oblast, što smo i do sada pokazali

Obrazloženje

U prvih godinu dana svog mandata Vlade RS je provodila određene aktivnosti na ispunjenju ovog obećanja.

Izvor: socijalisti.ba

Prema izvještaju sa 10. zajedničke sjednice Vlade RS i Vlade Srbije, održane 28.2.2019. godine, predsjednik Vlade RS Radovan Višković, izjavio je: „Za manje od mjesec dana održali smo dvije sjednice Komiteta za energetiku Republike Srpske i Srbije i evo, danas smo usaglasili da projektima `Foča` i `Paunci` pridružimo i `Buk Bijelu`, te da na taj način zaokružimo gornji tok Drine.“

On je istakao da projekat izgradnje tri hidrocentrale u gornjem toku rijeke Drine; „Foča”, „Paunci” i „Buk Bijela”, ukupne snage oko 200 megavata, ima procijenjenu vrijednost investicije od oko 450 miliona evra.  

I Program javnih investicija 2019 – 2021 Vlade RS, većinski je usmjeren ka energetskim projektima. 

U 2019. godini trebao je biti odabran izvođač radova za gradnju HE Buk Bijela, ali je ekološka dozvola za njenu gradnju poništena u maju 2019. godine.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


Pitajte Istinomjer!