Ispunjeno većim dijelom

Infrastrukturni projekti

Opštine: Centar Sarajevo

Realizirati projekte vodonsabdijevanja, kanalizacione mreže, toplifikacije, saobraćajne infrastrukture, parkirališta, javne rasvjete, sportskih igrališta, biciklističkih staza, zatvorenih bazena, otvorenih bazena i rekreacionih parka i dr..

Obrazloženje

Općina Centar na čelu sa načelnikom Nedžadom Ajnadžićem tokom protekle tri godine realizovala je brojne infrastrukturne projekte.

Izvor: Projekti i programski ciljevi Nedžada Ajnadžića

Neki od infrastrukturnih projekata našli su se u predizbornom programu Nedžada Ajnadžića uoči lokalnih izbora 2016. godine, a neki od realizovanih su:

Sanacija klizišta u Nahorevu

Rekonstrukcija mosta kod psihijatrijske bolnice

Asfaltiranje ulice Nahorevska

Rekonstrukcija vodovoda i kanalizacije u ulici Fadila Jahića Španca.

Uređenje kosog lifta na Ciglanama

Uređenje poprečnog puta Porodilište – Jezero

Vodosnabdijevanje Nahoreva i Nahorevskih brda

Osim ovih projekata realizovani su i drugi projekti poput asfaltiranja Bolničke i ulice Koševo, izdradnja još nekoliko dječijih igrališta Ciciban, ali i brojne rekonstrukcije puteva i sanacije klizišta. U toku je realizacija i drugih infrastrukturnih projekata kao što je izgradnja velike biciklističke staze od Alipašine ulice do parka Betanija/Jezero, a započela je i realizacija projekta izgradnje Prve transferzale koja se realizuje u saradnji sa Vladom KS.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


Pitajte Istinomjer!