Ispunjeno manjim dijelom

Gradska plaža na Plandištu

Opštine: Bihać

Napraviti veliku gradsku plažu na Plandištu u Kostelima.

Izvor: Pokret za modernu i aktivnu Krajinu - PoMAK: Izborni program

U maju 2021. godine potpisan je sporazum između Grada Bihaća i i udruženja “Kultivator – prostorne inicijative Bihać u cilju afirmacije održivog prostornog razvoja, očuvanjem i unapređenjem prostora kroz djelovanje u oblastima arhitekture, urbanizma, planiranja i zaštite životne sredine, na planu unapređenja javnog gradskog prostora i brendiranja Grada Bihaća kao jedinstvene destinacije.

Kako je navedeno u saopštenju udruženje „Kultivator“ bi trebao pružati stalnu savjetodavnu podrška pri izradi prostorno-planske dokumentacije i planiranja uređenja javnog prostora u Gradu Bihaću.

Također će predložiti lokacije za postavljanje novih skulptura u Gradu Bihaću, predložiti lokacije te izraditi referentne primjere za izgradnju novih drvenih molova na obalama Une u Gradu Bihać, u suradnji sa Službom za urbanističko planiranje, građenje, imovinsko-pravne i geodetske poslove predložiti i mapirati trase za iscrtavanje osnovnih ruta biciklističkih staza na području Grada Bihaća, u suradnji sa Turističkom zajednicom Grada Bihaća raditi na idejnom rješenju izgradnje gradske plaže „Kostela“, uređenja Gradske otoke i „Amerikančeve“ otoke u centru Grada, izradi konkursa za idejno rješenje za uređenje turističke zone Aerodrom Željava i druge projekte.

RTV USK, 7.5.2021.


U Budžetu Grada Bihaća, za realizaciju sporazuma o saradnji sa Udruženjem Kultivator  predviđeno je 15.000 KM.


Prilikom početka uređenja Gradske otoke u Bihaću savjetnik gradonačelnika Bihaća Edin Moranjkić tom prilikom je istakao niz projekata koji su završeni 2022, godine, među kojima je i uklanjanje oronulog Starog vatrogasnog doma koji se nalazio na Plandištu.

Sve te tačke koje se rade i koje će se raditi dio su projekta tzv. Smaragdnog puta, koji želimo formirati uz rijeku Unu u centru grada. Ubrzo bi trebala otpočeti i rekonstrukcija postojeće fontane u ul.Bosanska, zatim uređenje Plandišta nakon što je uklonjen stari oronuli objekat Vatrogasnog doma. Radujemo se i uređenju Amerikančeve otoke i njenom daljem spajanju drvenim mostom prema Higijenskom zavodu.

Edin Moranjkić, 22.9.2022. 

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!