Ispunjeno manjim dijelom

Gradnja biciklističkih staza

Opštine: Bihać

Bihać mora dobiti prve kilometre biciklističkih staza u ulicama gdje urbanističko-prostorni i saobraćajni uvjeti to dozvoljavaju.

Obrazloženje

Tokom dvije godine mandata, zabilježeni su određeni koraci ka ispunjenju obećanja.

Izvor: Pokret za modernu i aktivnu Krajinu - PoMAK: Izborni program

U februaru 2021. godine donesena je Odluka o provođenju urbanističkog plana Grada Bihaća za period od 20 godina prema kojem je planirana izgradnja biciklističkih staza.

Posebnim projektom uređenja obala rijeke Une će se utvrditi način uspostavljanja prostora uz obalu rijeke Une, a kojim će se dati prijedlog izgradnje šetnice, biciklističkih staza, odmorišta i dr
Radi omogućavanja prometa biciklima gradit će se za biciklističke staze i trake uz gradske saobraćajnice I, II i III ranga i to odvojeno od ulica, kao zasebna površina unutar profila ulice ili kao, saobraćajnom signalizacijom, obilježeni dio saobraćajnice ili pješačke…

Odluka o provođenju urbanističkog plana Grada Bihaća za period od 20 godina


U okviri Trogodišnjeg plana implemetacije Strategije razvoja Grada Bihać 2022-2024. planirana je izrada idejnog projekta izgradnje dijela biciklističkih staza Grada Bihaća.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


Pitajte Istinomjer!