U progresu

Funkcionalno vodosnabdijevanje

Opštine: Goražde

Nažalost, svima je jasno da se u Goraždu godinama gomilaju neriješeni problemi. Najveći prioritet je vodosnabdijevanje. Suvišno je govoriti o značaju redovnog snabdijevanja pitkom vodom. Kvarovi na primarnoj vodovodnoj mreži su osnovni uzrok prekida u vodosnabdijevanju i morat ćemo čim prije početi njenu rekonstrukciju.

Obrazloženje

Prva faza rekonstrukcije cjevovoda od Fabrike vode u Vitkovićima do rezervoara u Rasadniku započela je u julu 2021. godine.

Izvor: Intervju, Klix, 2.11.2020.

Planom javnih nabavki Grada Goražda za 2021. godinu, planirani su radovi na rekonstrukciji potisnog cjevovoda u Goraždu. Tender za ove radove raspisan je u avgutu 2020. godine.

U Gradskoj upravi Goražde, 16.6.2021. godine, potpisan je ugovor o ustupanju radova na rekonstrukciji cjevovoda od Fabrike vode u Vitkovićima do rezervoara u Rasadniku. Ugovor su potpisali gradonačelnik Goražda Ernest Imamović i  predstavnik konzorcija Kaja company d.o.o. i Bosnaplast d.o.o. Sarajevo Ismet Kajević, a vrijednost radova koji se odnose na prvu fazu ovog projekta iznosi 460.655 KM.

Realizacijom ovog ugovora započelo bi rješavanje dugogodišnjeg problema vodosnabdijevanja Goražda.

“Rok izvođenja radova je 120 dana, što je veoma bitno jer našim građanima mnogo znači ovaj projekt imajući u vidu aktuelnu problematiku sa vodosbdijevanjem grada Goražda. Nakon završetka ove prve faze odmah idemo ka drugoj fazi i konačnom rješavanju ovog problema.

Ernest Imamović, 16.6.2021.

Radovi na rekonstrukciji cjevovoda započeli su nešto više od mjesec kasnije, 26. jula 2021. godine. Paralelno s cjevovodom, bit će obnovljena i šetnica u dužini od 1.300 metara.

Vrijednost radova je 460.655,58 KM i danas su počeli radovi u okviru prve faze rekonstrukcije cjevovoda u dužini od 1.300 metara, s tim da će se obnoviti i staza šetališta u istoj dužini. Ostaje zona do mosta i druga faza koja je najsloženija gdje dolazi najviše do pucanja cjevovoda. Bitno je da smo počeli, a mi smo već prema Vladi FBiH aplicirali i drugu fazu ovog projekta što je prioritet u Gradu Goražde.

Ernest Imamović, 26.7.2021.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


Pitajte Istinomjer!