U progresu

Finansijska podrška vjerskim zajednicama

Opštine: Novi Grad Sarajevo

Godišnja finansijska podrška vjerskim zajednicama za održavanje i izgradnju vjerskih objekata.

Izvor: Izborni program za mandatni period 2020 - 2024 "Nastavljamo zajedno"

U Budžetu za 2021. godinu za projekte vjerskih zajednica izdvojena su sredstva u iznosu od 100.000,00 KM, kao i u budžetu 2022. godine

U maju je raspisan Javni oglas za podnošenje prijava za finansiranje projekata crkava i vjerskih zajednica sa područja općine Novi Grad Sarajevo.

Početkom novembra saopćeno je da će Katolička crkva “Svetog Luke evanđeliste” u C fazi Alipašinog Polja uskoro dobiti i fasadu, kao i da će uslijediti i obnova krova na ovom vjerskom objektu.

Općina Novi Grad Sarajevo i kroz projekat podrške održivom povratku na prijeratna prebivališta izdvaja sredstva za vjerske zajednice i crkve.

Krajem februara 2022. godine također je raspisan je Javni oglas za podnošenje prijava za finansiranje projekata vjerskih zajednica.

Budžetom za 2023. godinu predviđeno je 100.000 KM sredstava za Tekući transfer za projekte vjerskih zajednica, a ista sredstva su planirana i u Nacrtu budžeta za 2024. godinu.

Krajem maja 2023. potpisani su ugovori s predstavnicima Medžlisa IZ Sarajevo, Župe sv. Franje Asiškog, Župe sv. Luke Evanđeliste i Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih ,,Ivan Pavao II” za finansiranje projekata crkava i vjerskih zajednica koje djeluju na području općine Novi Grad Sarajevo.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!